Iets Anders...    

 

GENEALOGISCH INLOOPSPREEKUUR Rijswijk 3 september 2014

Bent u bezig met uw familiegeschiedenis? Heeft u daarbij hulp of advies nodig?

Kom dan op woensdag  3 september  naar het Rijswijks Historisch Informatiecentrum, gevestigd in Museum Rijswijk, Herenstraat 67. Tussen 11.30 en 14.00 uur is genealoog E.J. Rollema aanwezig. Door zijn jarenlange ervaring kent hij de weg in de doolhof van archieven, de verschillende registers en oude handschriften. Hij kan u op weg helpen met het vinden van gegevens in tal van bronnen. Aanmelden vooraf mag, maar is niet noodzakelijk. Dit kan via de mail, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , of telefonisch: 3903617. Tijdens de overige openingsuren van het RHI zijn medewerkers van het RHI aanwezig voor genealogische en overige vragen!  Het RHI is altijd gratis toegankelijk. Zie ook de website van Museum Rijswijk www.museumrijswijk.nl   RHI

_______________________________________________

Alliantie Almere Haven Festival 5, 6 en 7 september 2014 

In de sfeervolle havenkom van Almere Haven vindt jaarlijks het Alliantie Almere Haven Festival plaats. Dit jaar bruist het centrum van Almere Haven van 5 tot en met 7 september. Geniet van het gratis toegankelijke klassieke Havenkomconcert op zaterdagavond, struin over de brocante- en antiekmarkt op zondag en luister naar jong talent op vrijdagavond! Kom het hele weekend smullen van de heerlijke gerechten op de Havenkom Proeverij, kom bootjes kijken in de haven of geniet van straattheater in het centrum. Het festival is vrij toegankelijk en ook parkeren in Almere Haven is gratis. Sluit je zomer in stijl af met muziek, theater, markten en lekker eten!

______________________________________________________ 

Mosselrit Westkapelle 6 september 2014

Op 6 september 2014 wordt vanaf de Markt in Westkapelle op Walcheren (ZLD) weer de alom bekende Mosselrit georganiseerd.
Honderden motorrijders uit binnen- en buitenland doen hier elk jaar weer aan mee. Buitenom de rit die langs de mooiste route van Walcheren en omstreken wordt gereden vindt er ook een treffen plaats op de Markt in Westkapelle met veel gezelligheid, kraampjes en muziek.
De rit zelf wordt begeleid door een motorbegeleidingteam met de grootste zorg voor de veiligheid. In al die jaren dat de rit georganiseerd wordt heeft er op een enkeling met motorpech na geen ongeluk of ander incident plaatsgevonden. En daar zijn we trots op!

Iedere motorrijder is welkom ongeacht het type motor waar u op rijdt.

Kom en beleef dit evenement met ons mee !!

Chopperclub Luctor et Emergo Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

_________________________________

Visserijdag Spakenburg 6 september 2014

Thema: "De sjuut van Groòf, 25 jaar visserijdag"
Voor informatie: www.visserijdag.net

Visserijdag 6 september 2014
Het centrum van Spakenburg lijkt in z’n geheel teruggestapt in het grijze verleden en is in die stijl meer dan ooit een bezoek waard.
1e zaterdag van September van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Visserijdag
De Visserijdag is ook al zo’n gevestigde, jaarlijkse traditie, op de eerste zaterdag van september.
Visserijcultuur voormalig Zuiderzeedorp
De Bruine Vloot Spakenburg organisator van dit festijn, wil de bezoekers de sfeer laten proeven van de ooit zo levendige visserijcultuur in het voormalige Zuiderzeedorp. Dit alles tegen het passende en vanzelfsprekende decor van de schilderachtige Oude Haven, met de authentieke botterwerf en de Rode Loods.
Vissers rond de vorige eeuwwisseling
Na de ludieke opening door de burgemeester om tien uur ’s morgens kunnen belangstellenden zien hoe de dagelijkse bezigheden van vissers en nevenbedrijven er rond de vorige eeuwwisseling uitzagen.
Van onderhoud tot netten boeten
Zowel de haven als de schepen worden op hun best gepresenteerd. Botters worden op de helling getrokken en men kan zien hoe de schepen vroeger onderhouden werden. De ‘sjuutsjrobsters’ zijn actief, er worden netten geboet, touwen geslagen, zeilen getaand en andere bezigheden verricht, die vroeger deel uitmaakten van het dagelijks vissersbestaan.

Visserijmethode
Ook dit jaar is er weer aanvoer van traditioneel, in de nacht met de z.g. dwarskuil gevangen vis. Een visserijmethode, die tegenwoordig een speciale vergunning vereist.
Visafslag
De vangst wordt ’s morgens aangevoerd op de visafslag en publiekelijk geveild.
Trots Spakenburg
Verder maken taferelen van hoepelende kinderen, wassende vrouwen, een ventende bakker en haring die op stokken te drogen hangt, van de visserijdag een gemoedelijke dag, die laat zien dat de Bruine Vloot trots is op haar schepen en dat de Spakenburgers trots zijn op hun dorp.
Spakenburgse kunstschilder
Zo zal bijvoorbeeld de Spakenburgse kunstschilder Roelof Koelewijn exposeren met zijn Spakenburgse schilderijen.
Chantykoor en Spakenburgs visserskoor
Diverse chantykoren zult u zingend in de havens vinden en de klapper van de dag, n.l. het optreden van ons Spakenburgs Visserskoor, zal natuurlijk niet ontbreken.
Spakenburgse cultuur
Wilt u – om in de juiste termen te blijven – het neusje van de zalm waar het gaat om de Spakenburgse cultuur, kom dan naar de Visserijdag!

________________________________________

De Occasionshow Assen met meer dan 600 topoccasions! 11 t/m 14 september

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 September 2014 . De grootste occasionshow van het noorden in de TT hall te Assen.   Maar liefst 22 merkdealers en autobedrijven en 5 caravan- en camperbedrijven uit Groningen-Drenthe  geven acte de présence. In totaal worden meer dan 600 auto’s-Caravan’s en campers aangeboden en het gaat hier niet om zomaar occasions. Het betreft een met zorg geselecteerd aanbod van diverse modellen van bekende merken in uiteenlopende aantrekkelijke prijscategorieën.  Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop! Niemand zal met gemengde gevoelens een koopcontract ondertekenen of achteraf spijt krijgen. Immers, op elke occasion prijkt het BOVAG kwaliteitskeurmerk,ook dat hoort bij de Occasionshow Assen .   Mooie auto – caravan of camper gezien? Bevalt de kleur? Motorisch vermogen en energie zuinigheid naar wens? Gefeliciteerd! Het is voor iedere koper mogelijk een persoonlijk financieel advies op maat te krijgen. Dat kan à la minute. Bijbehorende auto verzekeringen maken onderdeel uit van dit op maat toegesneden advies.  Genoeg rondgekeken? Tevreden met de “nieuwe” wagen? Tijd voor een bezoek aan de horecagelegenheid van de TT hall Assen. Hier kan een ieder even bijkomen onder het genot van een kop koffie, desgewenst is het mogelijk een heerlijk vers broodje te nuttigen.  

______________________________________________________ 

Crea Weekend Rijswijk 12, 13 en 14 september 2014

In het weekend van 12, 13 en 14 september en 21, 22 en 23 november 2014 bent u van harte welkom op het Crea Weekend in Rijswijk in de Broodfabriek, dé beurs voor creatieve mensen. Op deze beurs struint u op uw gemak langs circa 200 verkoopstands met een grote diversiteit aan creatieve hobby's en zelfgemaakte producten. Tevens heeft u de mogelijkheid om aan te schuiven bij leuke workshops en demonstraties.

Wat is er te doen?

Het Crea Weekend is een gezellige beurs met ongeveer 200 tot 250 stands op het gebied van creatieve hobby's. Op deze beurs is er dan ook genoeg te doen en te beleven.

De deelnemers bieden u vele materialen, apparaten en middelen om uw creatieve hobby uit te kunnen oefenen. Zo kunt u terecht voor disciplines als:

sieraden maken
stempelen
taartdecoreren
kaarten maken
wol & handwerken
scrapbooking
mozaieken
koud porselein
zelfgemaakte creaties van particulieren
en nog veel meer...

Workshops, demonstraties en andere activiteiten

Wilt u direct leren hoe een hobby moet worden uitgevoerd? Of kennis maken met een nieuw product, zonder dat u thuis moet uitvinden hoe deze werkt? Dan is het handig om tijdens het Crea Weekend deel te nemen aan de workshops.

Wanneer u graag wilt weten hoe dat nieuwe apparaat werkt of hoe er geweldige combinaties gemaakt kunnen worden tussen verschillende hobby's, is het bijwonen van een demonstratie ideaal! Het Crea Weekend biedt altijd genoeg demonstraties om inspiratie op te doen.

Prijzen:
Volwassenen: € 8,-
Kinderen 7 t/m 12 jaar: € 3,-
Kinderen t/m 6 jaar: gratis

Openingstijden:
10:00 uur tot 17:00 uur

______________________________________________________ 

HET WATER OP! Cruise Event Antwerpen 13 en 14 september 2014

HET WATER OP! Op 13 en 14 September 2014 vindt de derde editie van het Cruise event plaats in de Waagnatie te Antwerpen.

Cruise reizen en zeilvakanties winnen snel aan populariteit en zijn voor iedereen; van jong tot oud, voor gezinnen en singles, voor avonturiers en liefhebbers van luxe. Wil je een zeilboot huren in de Cariben? Met het gezin langs de Griekse eilanden? Met je gezin een Cruise maken? Volledig verzorgd of zelfstandig?
Wat is het verschil tussen een rivier cruise en een groot cruiseschip?

Alle mogelijkheden vind je op het Cruise Event. Vele rederijen en touroperators zijn aanwezig op het event om jou te informeren over de alle mogelijkheden. Stel vragen aan de experts, stel uw droomcruise samen, en boek eventueel direct jouw reis met korting!

Op de verschillende seminars wordt uitgelegd hoe een cruise werkt, wat de mogelijkheden zijn en welke landen en steden je allemaal kunt aandoen. Het Cruise event is een platform waar de online aanbieder zelf het reisbureau wordt voor twee dagen.

Tijdens dit event maak je kennis met rederijen en touroperators die reizen aanbieden op grote schepen maar op ook kleinere schepen en zeiljachten. Of je nu een zee cruisereis wilt maken, een complete zeilvakantie, een riviercruise, een wereldcruise, je vindt alle informatie op het event. En uiteraard organiseren we ook voor de Kids die gratis naar binnen mogen leuke dingen.

Bezoek een echt Cruiseschip? Tijdens het Event worden dagelijks tickets verloot voor een scheepsbezoek op luxe Cruise schepen. Hou onze site in de gaten, binnenkort meer informatie over scheepsbezoek tijdens dit Cruise-event.

Kijk op de Website voor meer informatie. Bezoek met korting ons event! Vul je gegevens volledig in en Geef deze af bij de kassa of je kunt je kosteloos voor registreren via onze Website: www.cruise-event.be Na je registratie ontvangt je per Mail je E-Ticket. Je betaald dan € 5,00 aan de kassa in plaats van € 7,50. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Toegangstijden en locatie:
2014 :10.00 – 17.00 uur zaterdag 13 september 2014 :10.00 – 17.00 uur zondag 14 september Locatie Waagnatie te Antwerpen GRATIS PARKEREN
Rijnkaai 150
Website: http://www.cruise-event.be/

______________________________________________________ 

Bloemencorso Lichtenvoorde zondag 14 september 2014

Het bloemencorso in Lichtenvoorde is het op één na grootste dahliacorso van de wereld. Elke tweede zondag in september sieren 18 enorme dahliareuzen, voorzien van ruim 4 miljoen kleurige dahlia's, de straten. Wij nodigen u daarom uit voor een kleurrijk dagje Lichtenvoorde. Vanaf 14.00 uur kijkt u uw ogen uit wanneer een tijdloos spektakel met een b(l)oeiende historie aan u voorbij trekt. Kom kijken en genieten. Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat vermeld op de Nationale erfgoedlijst voor Cultureel Immaterieel erfgoed. Meer informatie vindt u op www.bloemencorso.com. U bent van harte welkom!

Bloemencorso Lichtenvoorde

Begindatum: zondag 14 september 2014 14.00 uur
Einddatum: zondag 14 september 2014 - uur
Entree: € 7,-
Tribune: € 7,-
Buitenevenement, geschikt voor alle leeftijden.
Organisatie: Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde
Adres: Centrum Lichtenvoorde.
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Web: www.bloemencorso.com
Locatie: Centrum Lichtenvoorde

____________________________________________

Smaakvolle Stadswandeling Zwolle: uniek en eenmalig  14 en 15 september 2014

Het internationale gastronomische festival CHEFS (R)EVOLUTION gaat dit jaar nog grootser van start door een nieuw onderdeel aan het programma toe te voegen: De Smaakvolle Stadswandeling op 14 en 15 september 2014.   

De Smaakvolle Stadswandeling start in het Stedelijk Museum Zwolle met een rondleiding door het Drostenhuis dat in 1551 gebouwd werd in opdracht van Engelbert van Ensse.  Hier binnen bevindt zich één van de mooiste museumkeukens van Nederland. Onder begeleiding van een Zwolse stadsgids volgt een wandeling langs historische gebouwen en een kennismaking met het oude stadscentrum. Wetenswaardigheden en anekdotes over het culinaire Zwolle door de jaren heen passeren daarbij de revue.  Tot slot staat een bezoekje aan de BOERenmarkt XL, onderdeel van CHEFS (R)EVOLUTION, op het programma. Naast een kennismaking met ambachtelijke leveranciers volgt een wijnproeverij van Vinoloog /Wijnkoperij Henri Bloem . Als afsluiting ontvangen alle deelnemers een tas met leuke attenties op een (nader bekend te maken) verrassende locatie. 

Deelname en reserveren via www.overijsseltrips.nl
De wandeling start om 14.00 uur en eindigt omstreeks 16.30 uur, kosten bedragen € 9,95 p.p. Reserveren is gewenst vanwege het beperkte aantal plaatsen per wandeling. Inschrijven kan online via de reserveringsbutton onze website: www.overijsseltrips.nl. Kies bij het item stadswandelingen voor de  smaakvolle stadswandeling. Ook voor andere groepsuitjes in Overijssel kunt u bij ons terecht. Heeft u vragen of wilt u reserveren, dan kunt u contact opnemen met MarketingOost, afdeling Overijsseltrips van maandag tot en met vrijdag, via tel. 038-4222299 tussen 9.00 – 15.30 uur, of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .   

Over Overijsseltrips
Overijsseltrips is de website in Overijssel met een totaalaanbod aan activiteiten die uitermate geschikt zijn voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, familiefeesten, personeelsuitjes, teamuitjes, familiedagen, kinderfeestjes en bedrijfsfeesten. Van bootverhuur en verzorgde rondvaarten tot culinaire uitjes en wijnproeverijen. Overijsseltrips, uw partner voor een geslaagde groepsactiviteit.

______________________________________________________ 

Pompoenenmarkt i.c.m. WK Pompoenensoep koken Pesse 21 september 2014 

Restaurant en Pannenkoekenboerderij het Erfgoed in Pesse presenteert op:

Zondag 21 september 2014
Pompoenenmarkt i.c.m. WK Pompoenensoep koken.

Een gezellige markt voor jong en oud met voor ieder wat wils.
Standhouders kunnen zich melden via emailadres;
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

meer info: 0528-241115

___________________________________________________

Club Knijn 'Het nieuwe discobowlen' Amsterdam 26 september 2014


Knijn, dat nostalgische bowlingcentrum in Amsterdam. Op 26 september wordt ouderwets bowlen in een clubjasje gestoken. Bowlen, nu-discomuziek, een knus décor en dansen tot 5 in de ochtend. 

Line up


♫ Elias Mazian
♫ Pitto
♫ Marcel Vogel
♫ More to be anounced!

Tickets  http:// club-knijn.pink-tie.com/

De voorverkoop start maandag 1 september om 12:00 uur. De kaarten zijn te koop via deze link: Groepsticket:
Een uur bowlen op je eigen baan en toegang voor zeven personen kost €125,- (dus €18,- per persoon)
Voor de groepstickets is er keuze uit drie rondes bowlen: 22:00-23:00, 23:00-0:00 of 0:00-01:00.

Losse tickets: voor alléén het feest: €15,-

________________________________________________

Crea Weekend Najaar Hardenberg 26 t/m 28 september 2014

Dé beurs voor de creatieveling! 

Heeft of zoekt u een creatieve hobby? Dan is Crea Weekend de beurs voor u!

Tijdens Crea Weekend vindt u de nieuwste hobbymaterialen en kunt u terecht voor deskundig advies. Kom experimenteren door diverse workshops en demo’s te volgen. Maak met verschillende creatieve materialen uw eigen unieke creaties! Ook voor de kids zijn er leuke workshops te volgen!

Data

Vrijdag 26 t/m zondag 28 september 2014 

Openingstijden

Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur 

Entreeprijzen (let op: bezoek met 1 kaart Crea Weekend en de beurs van Zwanger tot Dreumes)

Volwassenen                          € 8,-

65+                                          € 4,-

Kinderen 6 t/m 11 jaar            € 4,-

Kinderen onder 6 jaar             Gratis

Parkeren                                 Gratis 

Let op: koop online kaarten met korting! 

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/hardenberg

 _______________________________________________________

Festival Levende Geschiedenis Eindhoven 27 en 28 september 2014 

Beleef 2000 jaar geschiedenis op 27 en 28 september tijdens het Festival Levende Geschiedenis in en rondom Eindhoven Museum. Ruim 500 deelnemers spelen er een weekend lang verschillende periodes uit de vaderlandse- en wereldgeschiedenis na. Bezoekers herbeleven de tijd van de Romeinen tot en met de Tweede Wereldoorlog in levensechte gevechten, veldslagen, demonstraties, (mode)shows, het kampement en op de historische markt. Festival Levende Geschiedenis is daarmee het grootste levende geschiedenis evenement van Nederland!

 

Authentiek geklede deelnemers bouwen er een reusachtig kampement. Ze spelen er periodes als de Romeinse tijd, middeleeuwen, de tijd van Napoleon, 18e eeuwse piraten, het Wilde Westen, de Tweede Wereldoorlog, de Gouden Eeuw en de 80 jarige oorlog zo echt mogelijk na. In de verschillende arena’s worden doorlopend spannende gevechten gehouden. Romeinse vechtkunsten, middeleeuwse zwaard vechten, veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog en de strijd uit de tijd van Napoleon komen uitgebreid aan bod. In het kampement wordt gekookt, gegeten, gewerkt, geslapen en gespeeld zoals in vervlogen tijden. Kinderen mogen ongeremd vragen stellen aan alle deelnemers. Veel groepen heetten je welkom in hun kampement en vertellen graag over het dagelijks leven in het verleden. Op de markt ontmoet je kooplui, jongleurs, goochelaars, en muzikanten. Er zijn prachtige historische attributen, kleding, delicatessen en speelgoed te koop. Op beide dagen is er een historische modeshow en een groot defilé van alle deelnemers. Speciaal dit jaar zet Eindhoven Museum de EMobiel in om de tentoonstelling ‘Herinner(de) vrijheid’ aan iedereen te kunnen laten zien. Een prachtige tentoonstelling met persoonlijke, soms zeer aangrijpende, verhalen van Eindhovenaren die WOII bewust hebben meegemaakt.

Beide dagen geopend van 11-17 uur Entree: tot 6 jaar gratis, van 6 tot 18 jaar €5,00 en volwassenen €10,00

Eindhoven Museum Boutenslaan 161 5644 TV Eindhoven

kijk op www.eindhovenmuseum.nl  en www.levendegeschiedenis.com voor het gehele programma.

_____________________________________

Ladies Only Event - Pink Ribbon Editie Hengelo 7 oktober 2014

Dinsdag 7 oktober 2014 vindt de 6de editie van het Ladies Only Event plaats. De zesde editie staat in het teken van Pink Ribbon en zal groter en indrukwekkender zijn dan de afgelopen 5 edities. Het event zal plaats vinden in poppodium Metropool in Hengelo. Het flamboyante gebouw met een eigenzinnig en geraffineerd ontwerp biedt vele mogelijkheden voor een gevarieerd programma. Naast meer dan 60 stands zijn er vele workshops, presentaties en zal er een spetterende modeshow plaatsvinden.

Ladies Only Event, het evenement voor vrouwen!!

De afgelopen 5 edities van het Ladies Only Event werden druk bezocht door vriendinnen, zussen, moeders, dochters en collega's. De vele leuke en unieke stands op de verschillende locaties in Twente trokken veel bekijks.

Op het aanstaande event zullen vrouwen weer worden ontvangen via een roze loper waarna ze zichzelf kunnen verwennen bij diverse interessante en leuke workshops en de nieuwste mode kunnen bekijken tijdens de modeshow. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje.

Het Ladies Only Event, georganiseerd door evenementenorganisatie Evenso, staat dit jaar in het teken van Pink Ribbon, dat zich inzet om geld in te zamelen om de strijd tegen borstkanker te ondersteunen. Van elk verkocht entreebewijs gaat een euro naar Pink Ribbon.

______________________________________________________ 

Brocante Op Het Fort, Vuren 11 en 12 oktober 2014

Op zaterdag 11 oktober  en zondag 12 oktober organiseert Heerenlanden Events, Brocante Op Het Fort.
Fort Vuren is een unieke pleisterplaats gelegen aan de waal, ca. 5 km. ten oosten van Gorinchem.
Binnen de 200 jaar oude muren van de toren zijn diverse stands met Brocante,Antiek en Streekproducten.
De toren wordt verlicht met kaarsen wat zorgt voor een sfeervol evenement.
Op Fort Vuren worden rondleidingen gegeven en men kan er terecht op het gezellige terras voor een hapje en/of drankje.
Brocante op het Fort is geopend op zaterdag 11 oktober en zondag 12 oktober van 10:00 tot 17:00. De entree is gratis! 

______________________________________________________

Verre Reizen Event Den Haag Fokker Terminal 11 en 12 oktober 2014

Welke reis ga jij maken? Waar ligt jouw volgende bestemming?
Kom naar het Verre Reizen Event!

De naam zegt het al, een event voor jouw verre reis gehouden op een hele bijzondere locatie, de Fokker Terminal. Alle landen zijn vertegenwoordigd tijdens dit event. Je vindt hier informatie die je nodig hebt om jouw verre reis te plannen. Wil je alleen met een groep of met je gezin alles is mogelijk! De aanbieders zijn aanwezig maar ook bestemmingen die van de gebaande wegen afwijken. Bijzonder, luxe, avontuurlijk, sportief of helemaal speciaal voor u samengesteld?, u zoekt ze, wij hebben ze voor u gevonden en samengebracht.
Proef drink en beleef allerlei mooie landen! Proef de verschillende landen horeca punten, en ontmoet onze verre reizen specialisten, voor uw komende verre reis / vakantie!

11 & 12 Oktober is het 'weekend van de Verre Reizen'. Dit betekent dat u in dit weekend speciaal met kortingen kunt laten informeren. Wilt u na uw gesprek met de Verre Reizen aanbieder de verre reis maken, dan kunt u tijdens of na een bezoek aan dit evenement met uw verkregen korting/ aanbieding boeken. Wilt u alleen informatie? Bezoek de uitgebreide seminars, elke aanbieder geeft een presentatie over zijn land of verre reis.


Neem uw gezin mee! Wij hebben speciaal een aantal verrassingen voor de kinderen.
Kinderen kunnen gratis naar binnen en tijdens het event naar de Bioscoop of vermaak ruimte. Uw kinderen worden vermaakt in een speciale Bioscoop en wij letten op! Gediplomeerde begeleiding aanwezig.

Bij deze prachtige locatie de Fokker Terminal, kunt u gratis parkeren. Deze is zeer gemakkelijk bereikbaar.
Gaat u toch liever met de trein? Dan kunt u vanaf Den Haag centraal gratis met onze 'Verre Reizen bus' naar de Fokker Terminal en terug! U word dus opgehaald en gebracht.

50% KORTING OP UW ENTREE KAART. 5,- ipv 10,- !
Wilt u nu al een mooie korting vastleggen? Registreer u dan nu geheel kosteloos en ontvang een korting op uw entreekaart. U ontvangt van ons een e-ticket die u kunt uitprinten (of via telefoon laat zien) en betaald pas aan de kassa met korting. Ga naar de site en klik op ticket.

Wij wensen u heel veel plezier en vooral een mooie nieuwe kijk op de wereld, tijdens het Weekend van de Verre Reizen!

__________________________________________________ 

Crea Weekend Najaar Venray 17 t/m 19 oktober 2014

Dé beurs voor de creatieveling! 

Heeft of zoekt u een creatieve hobby? Dan is Crea Weekend de beurs voor u!

Tijdens Crea Weekend vindt u de nieuwste hobbymaterialen en kunt u terecht voor deskundig advies. Kom experimenteren door diverse workshops en demo’s te volgen. Maak met verschillende creatieve materialen uw eigen unieke creaties! Ook voor de kids zijn er leuke workshops te volgen!

Data

Vrijdag 17 t/m 19 oktober 2014. 

Openingstijden

Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur 

Entreeprijzen (let op: bezoek met 1 kaart Crea Weekend en Herfst fair)

Volwassenen                          € 8,-

65+                                          € 4,00

Kinderen 6 t/m 11 jaar            € 4,00

Kinderen onder 6 jaar             Gratis

Parkeren                                 Gratis


Koop online kaarten met korting! 

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/venray 

______________________________________

Nationale Postzegelshow Postex Apeldoorn 17 t/m 19 oktober 2014

Americahal Apeldoorn is van 17 t/m 19 oktober 2014 de locatie voor de nationale Postzegelshow, Postex 2014. Dit is een groots filatelistisch evenement voor de postzegel verzamelaar en het hele gezin.

Actief programma
Tijdens Postex wordt er een actief programma aangeboden met jubilerende (gespecialiseerde) filatelistenverenigingen, jeugdfilatelie, NVPH en niet NVPH handelaren uit binnen- en buitenland, buitenlandse postadministraties, grote dubbeltjeshoek, PostNL, Dag van de Postzegel, tentoonstelling (alle klassen), informatiestands en nog veel meer.

Meer informatie vind je op de website van Postext 2014.

_____________________________________________

Cruise Event Het water op! Amsterdam 18 en 19 oktober 2014

Op 18 en 19 oktober 2014 vindt het Cruise Event plaats in de Passenger Terminal Amsterdam. Cruisereizen wint snel aan populariteit en is voor iedereen; van jong tot oud, voor gezinnen en singles, voor avonturiers en liefhebbers van luxe. Wil je een keer de Cariben aandoen? Met het gezin een city trip maken? Alle mogelijkheden en bestemmingen over de hele wereld zijn te vinden op het Cruise Event.

EVENT
Vele rederijen en touroperators zijn aanwezig op het event om je te informeren over de alle mogelijkheden. Je kan vragen stellen aan de experts, je droomcruise samenstellen, en zelfs direct je reis boeken! Tijdens verschillende presentaties word uitgelegd hoe een cruise werkt, wat de mogelijkheden zijn en welke landen en steden je allemaal kunt aandoen.Wat is het verschil tussen een riviercruise en een Cruiseschip?

Het Cruise Event is een platform waar de online aanbieder zelf het reisbureau wordt voor twee dagen, een keer per jaar.

Openingstijden za 18 oktober van 10:00 tot 18:00
zo 19 oktober van 10:00 tot 18:00

Tijdens dit event maak je kennis met rederijen en touroperators die reizen aanbieden op grote schepen maar op ook kleinere schepen. Of jij nu een zee cruisereis wilt maken, een riviercruise, een wereldcruise, een city trip, je vindt alle informatie op het event. Nieuwsgierig?

50% KORTING OP UW ENTREE KAART, DUS 5,- ipv 10,- !
Pak 50% korting op uw entree-kaart, ga naar www.cruise-event.nl en dan naar tickets. U kunt u alvast registreren en ontvangt van ons een e-ticket met 50% korting. U betaald pas aan de kassa van het Cruise-Event!

___________________________________________________

Crea Weekend Najaar Gorinchem 24 t/m 26 oktober 2014

Dé beurs voor de creatieveling! 

Heeft of zoekt u een creatieve hobby? Dan is Crea Weekend de beurs voor u!

Tijdens Crea Weekend vindt u de nieuwste hobbymaterialen en kunt u terecht voor deskundig advies. Kom experimenteren door diverse workshops en demo’s te volgen. Maak met verschillende creatieve materialen uw eigen unieke creaties! Ook voor de kids zijn er leuke workshops te volgen!

Data

Vrijdag 24 t/m zondag 26 oktober 2014. 

Openingstijden

Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur 

Entreeprijzen

Volwassenen                          € 8,-

65+                                       € 4,00

Kinderen 6 t/m 11 jaar            € 4,00

Kinderen onder 6 jaar             Gratis

Parkeren                                 Gratis


Koop online kaarten met korting! 

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/gorinchem 

_________________________________________

Vrouw! On Tour Groningen MartiniPlaza Groningen 24 t/m 26 oktober 2014

Puur genieten! is het thema van de editie Vrouw! On Tour Groningen. Stap in de bruisende wereld van Vrouw! en je zult direct begrijpen wat we bedoelen. Omarm de vrolijkheid en de warme kleuren van het voorjaar en kom lekker snuffelen, shoppen en ervaren wat er allemaal te beleven is op het gebied van mode, verzorging, wonen, interieur, vrije tijd, gezondheid, culinair en lifestyle. Je zou tijdens het slenteren over de beurs bijna vergeten om af en toe eens een culinaire stop te maken om de benen te strekken. www.wtcexpo.nl

________________________________

Halloween Zuidwolde 31 oktober 2014 

De hoofdstraat van Zuidwolde staat 31 oktober van 18.30 uur tot 21.00 in het teken van spoken en griezels... Durf jij te komen???

Hou facebook in de gaten....

https://www.facebook.com/pages/Halloween-Zuidwolde/631118590298763?ref=hl

____________________________________________

Promotiedagen Noord Nederland Groningen MartiniPlaza 4 en 5 november 2014

De 28e editie van de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland wordt gehouden op 4 en 5 november 2014. De beurs heeft zich in de afgelopen jaren een vaste plek in de agenda van de Noord-Nederlandse ondernemer weten te verwerven. Ondanks alle mogelijke vormen van elektronisch zakendoen, blijft persoonlijk contact hét middel om een duurzame zakelijke relatie op te bouwen. www.promotiedagen.nl alleen voor zakelijk publiek

_______________________________________

KreaDoe Jaarbeurs Utrecht 5 t/m 9 november 2014

Op KreaDoe draait alles om creatieve inspiratie voor jou. Hier vind je de laatste trends, technieken en mooiste materialen voor jouw creatieve passie. Doe nieuwe ideeën op, ga lekker shoppen, deel jouw enthousiasme om zelf dingen te maken met anderen en ga met plezier aan de slag in een van de talloze leuke workshops. Vijf dagen lang vind je er alle creatieve hobby's onder één dak.

Gun jezelf die momenten om met je passie bezig te zijn en ga na een dag KreaDoe naar huis met een tas én hoofd vol inspiratie. www.kreadoe.nl

________________________________________

Internationaal Therapeut Apeldoorn Americahal Apeldoorn 8 en 9 november 2014

Gezondheid is een evenwicht van alle beschouwende kanten: fysiek, sociaal, emotioneel en spiritueel. Dit vraagt een bewustzijn dat zich richt op ‘gezond’ gedrag, kennis, inzicht, motivatie en allicht inspiratie.

Zet vizier op gezond leven
De belangrijkste stappen naar een gezond leven zal je altijd zelf moeten zetten! Gezondheid zit niet in een pilletje of in een druppeltje, maar wel in een aangepaste levensstijl en bewuster leven.

Lichaam, geest en ziel
Internationaal Therapeut laat vele kanten zien van hoe professionals verantwoord bezig zijn met gezondheid van het lichaam, geest en ziel. Bedrijven en organisaties op Internationaal Therapeut geven zinvolle betekenis aan het spectrum van de gezondheidservaring: een integraal georiënteerde benadering van gezondheid en gezondheidsproblematiek.

Uw gezondheid?
Ongeveer 200 organisaties, instellingen en opleidingen presenteren zich op deze gezondheidsmanifestatie en geven je een uitgebreide voorstelling hoe het is gesteld met onze gezondheid. 

Meer informatie
Bezoek de website voor meer informatie over tickets en kortingskaarten

___________________________________________________

Symposium ‘3D printen op topsector niveau’ Den Haag 11 november 2014

Op 11 november 2014 zal het symposium ‘3D printen op topsector niveau’ plaatsvinden in het Museum voor Communicatie te Den Haag. Dit symposium is geïnitieerd door de gemeente Den Haag en 3Din.NL, de branchevereniging van de 3D industrie in Nederland.

Verschillende influentials, stakeholders uit de 3D industrie en politici zullen tijdens dit symposium een verdiepingslag maken. Dat 3D printen de toekomst is, is een feit. Men speculeert en praat erover maar keiharde feiten, toekomstverwachtingen en support vanuit de overheid ontbreken. Het is noodzaak om juist op dit moment de juiste samenwerkingen, innovatie mogelijkheden en richtlijnen te construeren. Samenwerking tussen politiek, overheid en bedrijfsleven is hierin cruciaal. Tijdens dit symposium zullen belangrijke thema’s aangekaart worden die nu van belang zijn voor de toekomst.

De softlaunch van 3Din.NL zal ingeluid worden door Sylvia Roelofs, voorzitter van 3Din.NL. Samen met Willem Vermeend, vice-voorzitter, zal ze het spits afbijten door toekomstverwachtingen, samenwerkingsverbanden en werkzaamheden van de vereniging te schetsen.

Als afsluiter kan men de 3D expositie doorlopen en geïnspireerd worden door de mogelijkheden die de 3D industrie te bieden heeft.

Alle programma informatie is te vinden op www.3Din.nl.

_______________________________________________

De Occasionshow Assen met meer dan 600 topoccasions! 13 t/m 16 november 2014

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 november 2014 . De grootste occasionshow van het noorden in de TT hall te Assen.   Maar liefst 22 merkdealers en autobedrijven en 5 caravan- en camperbedrijven uit Groningen-Drenthe  geven acte de présence. In totaal worden meer dan 600 auto’s-Caravan’s en campers aangeboden en het gaat hier niet om zomaar occasions. Het betreft een met zorg geselecteerd aanbod van diverse modellen van bekende merken in uiteenlopende aantrekkelijke prijscategorieën.  Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop! Niemand zal met gemengde gevoelens een koopcontract ondertekenen of achteraf spijt krijgen. Immers, op elke occasion prijkt het BOVAG kwaliteitskeurmerk,ook dat hoort bij de Occasionshow Assen .   Mooie auto – caravan of camper gezien? Bevalt de kleur? Motorisch vermogen en energie zuinigheid naar wens? Gefeliciteerd! Het is voor iedere koper mogelijk een persoonlijk financieel advies op maat te krijgen. Dat kan à la minute. Bijbehorende auto verzekeringen maken onderdeel uit van dit op maat toegesneden advies.  Genoeg rondgekeken? Tevreden met de “nieuwe” wagen? Tijd voor een bezoek aan de horecagelegenheid van de TT hall Assen. Hier kan een ieder even bijkomen onder het genot van een kop koffie, desgewenst is het mogelijk een heerlijk vers broodje te nuttigen. 

 

 
_______________________________________________
 
 
 
Margriet Winter Fair Jaarbeurs Utrecht 14 t/m 20 november 2014
 
Met Margriet Winter Fair beginnen de feestdagen al in november! Van 14 t/m 20 november is het feest in maar liefst vier hallen van Jaarbeurs Utrecht. Winkel en wandel langs meer dan driehonderd stands met producten die de gezelligste periode van het jaar éxtra feestelijk maken. Schrijf je in voor een van de inspirerende gratis workshops op het gebied van mode, beauty of lifestyle en kom de lekkerste hapjes proeven in het Kooktheater. Of dans en zing mee tijdens een van de vele optredens van bekende artiesten en ontmoet eindelijk eens je favoriete Margriet-columnist in Villa Margriet. En neem aan het einde van deze heerlijke verwendag de feestsfeer mee naar huis met de speciale gratis jubileumtas (op=op). 
Kaartverkoop
€ 15,50 in de voorverkoop (tot 13 november 00.00 uur), € 19,50 aan de kassa. Verkoop verloopt via www.margrietwinterfair.nl of See Tickets, 0900-1353. Als je via de site kaarten bestelt, betaal je € 2,30 servicekosten ipv € 3,20 voor een telefonische bestelling.
Romantiek, spektakel en humor. Van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015 vindt alweer de vijfde editie van Wintercircus Utrecht plaats. Vorig jaar was dit evenement met duizenden bezoekers een groot succes. Ook nu zijn weer uit alle delen van de wereld circusacts geboekt die voor een onvergetelijke middag zorgen. Vergeet uw zorgen, open uw hart en geniet met de hele familie van onze nieuwe voorstelling!

__________________________________________________________
 
 
Wintercircus Utrecht 20 december 2014 t/m 4 januari 2015
Wintercircus Utrecht verenigt het beste op circusgebied in één piste. In een prachtige tent met de allure van een theater ziet u een bonte stoet van acrobaten, clowns, dieren en andere artiesten in hoog tempo aan uw ogen voorbij trekken. De 2,5 uur durende show wordt bovendien ondersteund door de nieuwste special effects. Zoekt u het familie-uitje bij uitstek tijdens de feestelijke decembermaand? Verzeker uzelf dan nu van kaarten voor Wintercircus Utrecht!
De show is te zien in een tentencomplex op het parkeerterrein van de Jaarbeurs.

Piste vrij, wij wensen u veel plezier!
Kaartverkoop
Kaartverkoop start vanaf 1 september via www.wintercircusutrecht.nl. Hier is ook meer informatie over de prijzen en rangen te vinden.

_____________________________________________________ 

Crea Weekend Voorjaar Gorinchem 30 januari t/m 1 februari 2015

Dé beurs voor de creatieveling! 

Heeft of zoekt u een creatieve hobby? Dan is Crea Weekend de beurs voor u!

Tijdens Crea Weekend vindt u de nieuwste hobbymaterialen en kunt u terecht voor deskundig advies. Kom experimenteren door diverse workshops en demo’s te volgen. Maak met verschillende creatieve materialen uw eigen unieke creaties! Ook voor de kids zijn er leuke workshops te volgen!

Data

Vrijdag 30 januari t/m zondag 1 februari 2015. 

Openingstijden

Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur 

Entreeprijzen

Volwassenen                          € 8,-

65+                                      € 4,00

Kinderen 6 t/m 11 jaar            € 4,00

Kinderen onder 6 jaar             Gratis

Parkeren                                 Gratis


Koop online kaarten met korting! 

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/gorinchem 

____________________________________

Carnavalsoptocht Slagharen 14 februari 2015 Loop ook mee!

Vrijdag 13 februari 2015 begint het jaarlijkse carnavalsweekend weer in Slagharen (Turfgat). Zoals elk jaar wordt er door carnavalsvereniging ‘de Turftrappers’ uit Slagharen op zaterdagmiddag van dit weekend weer een grandioze optocht georganiseerd.

Hopelijk zijn er ook tijdens carnaval 2015 weer veel carnavalswagens en lopers in de Slagharense straten te bewonderen!

Alle wagens dienen zich vooraf op te geven. Iedereen die mee wil lopen dit jaar ook weer van harte welkom! Hiervoor is opgave vooraf niet nodig, maar dit kan net als andere jaren op de dag van de optocht.

De optocht word gehouden zaterdag 14 februari 2015 van 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur en start aan het Anton Geerdsplein te Slagharen.

Prijzen: Gratis voor bezoekers.

De optocht start aan het Anton Geerdesplein te Slagharen.

Meer informatie www.turfgat.nl

______________________________________________________ 

Familiedagen Hardenberg 25 t/m 27 februari 2015
Beleef het op de Familiedagen!


Familiedagen richt zich op gezinnen en senioren uit de gereformeerde gezindte en wil ieder familielid wat aanbieden. Familiedagen kenmerkt zich door de vriendelijke sfeer waarin grootouders, jongeren en kinderen een dagje uit zijn. Voor iedere doelgroep is Familiedagen een belevenis. Bij de entreeprijs zijn eten, drinken en parkeren inbegrepen. Naast losse entreekaarten is er een speciale familiekaart samengesteld voor gezinnen, om voor een aantrekkelijke all-in prijs het evenement te bezoeken.

Data
Woensdag 25 februari t/m vrijdag 27 februari 2015

Openingstijden
Woensdag 25 februari 13.00 - 21.00 uur
Donderdag 26 februari 13.00 - 21.00 uur
Vrijdag 27 februari 10.00 - 18.00 uur

Entreeprijzen
Kinderen t/m 5 jaar gratis
Kinderen 6 t/m 11 jaar € 7,50
65+ € 7,50
Kinderen 12 t/m 17 jaar € 10,-
Volwassenen € 12,50
Gezinskaart € 30,-
Parkeren gratis

Een gezinskaart is voor: vader en/of moeder en maximaal 3 kinderen t/m 17 jaar.
Voor andere combinaties zoals opa en oma of buren moet apart betaald worden!

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/hardenberg

__________________________________

Crea Weekend Voorjaar Venray 27 t/m 29 maart 2015

Dé beurs voor de creatieveling! 

Heeft of zoekt u een creatieve hobby? Dan is Crea Weekend de beurs voor u!

Tijdens Crea Weekend vindt u de nieuwste hobbymaterialen en kunt u terecht voor deskundig advies. Kom experimenteren door diverse workshops en demo’s te volgen. Maak met verschillende creatieve materialen uw eigen unieke creaties! Ook voor de kids zijn er leuke workshops te volgen!

Data

Vrijdag 27 t/m zondag 29 maart 2015. 

Openingstijden

Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur 

Entreeprijzen

Volwassenen                          € 8,-

65+                                          € 4,00

Kinderen 6 t/m 11 jaar            € 4,00

Kinderen onder 6 jaar             Gratis

Parkeren                                 Gratis


Koop online kaarten met korting! 

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/venray

______________________________________________________ 

Patchwork & Quiltdagen Rijswijk 10, 11 en 12 april 2015

Op 10, 11 en 12 april 2015 wordt voor de 12e maal de Patchwork & Quiltdagen georganiseerd door De Broodfabriek en Jobina de Boer. Op deze beurs worden prachtige quilts tentoongesteld die zijn gemaakt in verschillende stijlen en technieken.
Ook kunt u bij de verschillende winkels alles aanschaffen om zelf te quilten. Deze winkels uit binnen en buitenland bieden een breed scala aan stoffen, patronen, materialen en hulpmiddelen aan.

Openingstijden:
Vrijdag 10 april 10.00-17.00
Zaterdag 11 april 10.00-17.00
Zondag 12 april 10.00-17.00

Entreeprijzen
Volwassenen €8,-
Kinderen 6 t/m 12 jaar €3,-
Kinderen t/m 6 jaar gratis

Voor meer informatie kunt u kijken op www.patchworkenquilt.nl of www.facebook.com/patchworkquiltdagen

  Joomla 1.5 free themes, business web host.

Kies uw taal

English French German Japanese Spanish