Iets Anders...    

 

Animal Zombie Nights Kerkrade GaiaZoo  31 oktober 2014

Kom met Halloween griezelen in GaiaZOO!

De Animal Zombie Nights starten om 17.00 uur.
Tijdens Halloween transformeren in GaiaZOO mens en dier in bloeddorstige zombies en de hele ZOO wordt overgenomen. De Quarantine Force is ingezet om de Zombies te elimineren.
Er heerst groot gevaar…een bezoek aan GaiaZOO tijdens de GaiaZOO Animal Zombie Nights is dan ook op eigen risico!!

Avondtickets € 10,- p.p. (toegang vanaf 16.00 uur).

Te koop via de webshop of aan de avondkassa: www.gaiazoo.nl

________________________________

Halloween Zuidwolde 31 oktober 2014 

De hoofdstraat van Zuidwolde staat 31 oktober van 18.30 uur tot 21.00 in het teken van spoken en griezels... Durf jij te komen???

Hou facebook in de gaten....

https://www.facebook.com/pages/Halloween-Zuidwolde/631118590298763?ref=hl

_________________________________________

Toneelgroep Maastricht speelt De broers Karamazov, Utrecht 1 november 2014

Toneelgroep Maastricht speelt De broers Karamazov. Fjodor Karamazov maakt met satanisch genoegen iedereen het leven zuur. Zijn vier totaal verschillende zoons zijn elk op hun eigen manier verwikkeld in een eindeloos gevecht met hun vader. Deze akelige situatie is gedoemd te escaleren.

Arie de Mol en Erik-Ward Geerlings hebben van Dostojevski’s zwaarlijvige roman een geheel eigen en toegankelijke theaterbewerking gemaakt. De voorstelling wordt gespeeld door een achtkoppig ensemble, bedreven in de typische speelstijl van regisseur Arie de Mol: fysiek, bezeten, hartstochtelijk en humoristisch.

De première van De broers Karamazov vindt plaats op 18 oktober in Theater aan het Vrijthof. Daarna speelt de voorstelling in verschillende theaters in het land. Kijk voor de speellijst op : www.toneelgroepmaastricht.nl
Voor een voorproefje, ga naar www.toneelgroepmaastricht.nl/index.php/nieuws/trailer_karamazov

_________________________________________

Open Doors-dag 2014 Utrecht Jaarbeurs 1 november

De vervolgde kerk komt heel dichtbij! 

Irak, Syrië, de Centraal-Afrikaanse Republiek: overal leven mensen die de Here Jezus willen volgen. Zijn kerk kent geen grenzen! Over dat geloof zonder grenzen gaat de Open Doors-dag 2014. Eén van de sprekers is pastor Farouk uit Irak.

Voor kinderen en tieners zijn er speciale programma’s tijdens het hoofdprogramma. Er zijn ook pauzeprogramma’s: van Women to Women, Open Doors Reizen en de Muskathlon.

De Open-Doors dag is voor het eerst in de Jaarbeurs in Utrecht. De toegang is gratis. Tot ziens op zaterdag 1 november! www.opendoors.nl

______________________________________

Theatershow Snippers opent  Allemaal Anders Heerlen 4 november 2014

November staat bij Mondriaan weer in het teken van cultuur en creativiteit. Dan wordt namelijk voor de 16e keer Allemaal Anders gehouden, een culturele manifestatie voor publiek van binnen en buiten de organisatie. Doel: de geestelijke gezondheidszorg een toegankelijker karakter geven.

Allemaal Anders vindt plaats op en rond de locatie John F. Kennedylaan in Heerlen en duurt van 4 tot 28 november. De manifestatie biedt een keur aan activiteiten, waaronder concerten, theater, een kunstmarkt, theatersport en een modeshow. In het restaurant en de filmzaal is de hele maand beeldende kunst te bewonderen.

De opening wordt een feestje met de cabaretvoorstelling SnipperS , muziek van het jazzduo De Torunski Brothers, Ben Verdellen en Tessa Kokkelkoren en een indrukwekkende soundhealing demo. Bij die gelegenheid wordt ook de jaarlijkse Cultuur Aanmoedigingsprijs van Mondriaan uitgereikt aan een kunsttalent dat vooral door moet gaan.

Datum opening: dinsdag 4 november
Locatie:   filmzaal Mondriaan, John F. Kennedylaan 301, Heerlen
Tijd:    18.45 tot ca 21.45 uur.
Entree:  gratis, met een culinaire traktatie van Auberge de Rousch

Mondriaan werkt ook dit jaar nauw samen met de Werkplaats K uit Kerkrade, Schunck*, Bonnefanten, Kunstuitleen De Stijl, Productiehuis Haefland en Stichting Jong voor Oud.

Voor meer informatie over het programma, zie www.mondriaan.eu of bel met Bureau Evenementen Mondriaan: 045-5736305

Allemaal Anders wordt mede mogelijk gemaakt door FSI en Huis voor de Kunsten Limburg

_____________________________________

Promotiedagen Noord Nederland Groningen MartiniPlaza 4 en 5 november 2014

De 28e editie van de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland wordt gehouden op 4 en 5 november 2014. De beurs heeft zich in de afgelopen jaren een vaste plek in de agenda van de Noord-Nederlandse ondernemer weten te verwerven. Ondanks alle mogelijke vormen van elektronisch zakendoen, blijft persoonlijk contact hét middel om een duurzame zakelijke relatie op te bouwen. www.promotiedagen.nl alleen voor zakelijk publiek

_______________________________________

KreaDoe Jaarbeurs Utrecht 5 t/m 9 november 2014

Op KreaDoe draait alles om creatieve inspiratie voor jou. Hier vind je de laatste trends, technieken en mooiste materialen voor jouw creatieve passie. Doe nieuwe ideeën op, ga lekker shoppen, deel jouw enthousiasme om zelf dingen te maken met anderen en ga met plezier aan de slag in een van de talloze leuke workshops. Vijf dagen lang vind je er alle creatieve hobby's onder één dak.

Gun jezelf die momenten om met je passie bezig te zijn en ga na een dag KreaDoe naar huis met een tas én hoofd vol inspiratie. www.kreadoe.nl

_________________________________________

Het Noordelijk Film Festival 5 t/m 9 november 2014

Leeuwarden staat van 5 tot 9 november in het teken van film. Een groot programma met een duidelijke blik op het Noorden: het Noorden ver hier vandaan en het Noorden vlakbij. Het Noordelijk Film Festival, Grenzeloos Dichtbij. Festivalinformatie: www.noordelijkfimfestival.nl

_________________________________________

Bright Day, een dag vol vernieuwing! Amsterdam 8 november 2014

Neem je gezin of vrienden mee naar Bright Day en test de toekomst.
Probeer de nieuwste wearables. Ervaar virtual reality. Maak een 3D-scan van jezelf of je kind. Zie de wereldkampioen robotovoetbal in actie. Maak kennis met de beste Nederlandse startups. Sta versteld bij het nieuwste Dutch design. En win een ruimtereis via de Philips Space Challenge. Je maakt het allemaal mee op Bright Day, een dag vol vernieuwing op zaterdag 8 november tussen 11:00 en 17:00, Westergasfabriek Amsterdam. Bestel nu je tickets nop day.bright.nl. NB: Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis mee naar binnen.

________________________________________

Internationaal Therapeut Apeldoorn Americahal Apeldoorn 8 en 9 november 2014

Gezondheid is een evenwicht van alle beschouwende kanten: fysiek, sociaal, emotioneel en spiritueel. Dit vraagt een bewustzijn dat zich richt op ‘gezond’ gedrag, kennis, inzicht, motivatie en allicht inspiratie.

Zet vizier op gezond leven
De belangrijkste stappen naar een gezond leven zal je altijd zelf moeten zetten! Gezondheid zit niet in een pilletje of in een druppeltje, maar wel in een aangepaste levensstijl en bewuster leven.

Lichaam, geest en ziel
Internationaal Therapeut laat vele kanten zien van hoe professionals verantwoord bezig zijn met gezondheid van het lichaam, geest en ziel. Bedrijven en organisaties op Internationaal Therapeut geven zinvolle betekenis aan het spectrum van de gezondheidservaring: een integraal georiënteerde benadering van gezondheid en gezondheidsproblematiek.

Uw gezondheid?
Ongeveer 200 organisaties, instellingen en opleidingen presenteren zich op deze gezondheidsmanifestatie en geven je een uitgebreide voorstelling hoe het is gesteld met onze gezondheid. 

Meer informatie
Bezoek de website voor meer informatie over tickets en kortingskaarten

__________________________________

GLOW Eindhoven 8 t/m 15 november 2014

Van 8 tot en met 15 november 2014 staat Eindhoven weer volop in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Thema van de negende editie is ‘Stad in beweging’. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. GLOW is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 520.000 bezoekers. Forum of light & architecture.
Klik hier voor meer informatie over het GLOW thema: www.gloweindhoven.nl

____________________________________

Symposium ‘3D printen op topsector niveau’ Den Haag 11 november 2014

Op 11 november 2014 zal het symposium ‘3D printen op topsector niveau’ plaatsvinden in het Museum voor Communicatie te Den Haag. Dit symposium is geïnitieerd door de gemeente Den Haag en 3Din.NL, de branchevereniging van de 3D industrie in Nederland.

Verschillende influentials, stakeholders uit de 3D industrie en politici zullen tijdens dit symposium een verdiepingslag maken. Dat 3D printen de toekomst is, is een feit. Men speculeert en praat erover maar keiharde feiten, toekomstverwachtingen en support vanuit de overheid ontbreken. Het is noodzaak om juist op dit moment de juiste samenwerkingen, innovatie mogelijkheden en richtlijnen te construeren. Samenwerking tussen politiek, overheid en bedrijfsleven is hierin cruciaal. Tijdens dit symposium zullen belangrijke thema’s aangekaart worden die nu van belang zijn voor de toekomst.

De softlaunch van 3Din.NL zal ingeluid worden door Sylvia Roelofs, voorzitter van 3Din.NL. Samen met Willem Vermeend, vice-voorzitter, zal ze het spits afbijten door toekomstverwachtingen, samenwerkingsverbanden en werkzaamheden van de vereniging te schetsen.

Als afsluiter kan men de 3D expositie doorlopen en geïnspireerd worden door de mogelijkheden die de 3D industrie te bieden heeft.

Alle programma informatie is te vinden op www.3Din.nl.

_______________________________________________

De Occasionshow Assen met meer dan 600 topoccasions! 13 t/m 16 november 2014

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 november 2014 . De grootste occasionshow van het noorden in de TT hall te Assen.   Maar liefst 22 merkdealers en autobedrijven en 5 caravan- en camperbedrijven uit Groningen-Drenthe  geven acte de présence. In totaal worden meer dan 600 auto’s-Caravan’s en campers aangeboden en het gaat hier niet om zomaar occasions. Het betreft een met zorg geselecteerd aanbod van diverse modellen van bekende merken in uiteenlopende aantrekkelijke prijscategorieën.  Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop! Niemand zal met gemengde gevoelens een koopcontract ondertekenen of achteraf spijt krijgen. Immers, op elke occasion prijkt het BOVAG kwaliteitskeurmerk,ook dat hoort bij de Occasionshow Assen .   Mooie auto – caravan of camper gezien? Bevalt de kleur? Motorisch vermogen en energie zuinigheid naar wens? Gefeliciteerd! Het is voor iedere koper mogelijk een persoonlijk financieel advies op maat te krijgen. Dat kan à la minute. Bijbehorende auto verzekeringen maken onderdeel uit van dit op maat toegesneden advies.  Genoeg rondgekeken? Tevreden met de “nieuwe” wagen? Tijd voor een bezoek aan de horecagelegenheid van de TT hall Assen. Hier kan een ieder even bijkomen onder het genot van een kop koffie, desgewenst is het mogelijk een heerlijk vers broodje te nuttigen.   

_______________________________________________ 
 
 
Margriet Winter Fair Jaarbeurs Utrecht 14 t/m 20 november 2014
 
Met Margriet Winter Fair beginnen de feestdagen al in november! Van 14 t/m 20 november is het feest in maar liefst vier hallen van Jaarbeurs Utrecht. Winkel en wandel langs meer dan driehonderd stands met producten die de gezelligste periode van het jaar éxtra feestelijk maken. Schrijf je in voor een van de inspirerende gratis workshops op het gebied van mode, beauty of lifestyle en kom de lekkerste hapjes proeven in het Kooktheater. Of dans en zing mee tijdens een van de vele optredens van bekende artiesten en ontmoet eindelijk eens je favoriete Margriet-columnist in Villa Margriet. En neem aan het einde van deze heerlijke verwendag de feestsfeer mee naar huis met de speciale gratis jubileumtas (op=op). 
Kaartverkoop
€ 15,50 in de voorverkoop (tot 13 november 00.00 uur), € 19,50 aan de kassa. Verkoop verloopt via www.margrietwinterfair.nl of See Tickets, 0900-1353. Als je via de site kaarten bestelt, betaal je € 2,30 servicekosten ipv € 3,20 voor een telefonische bestelling.
Romantiek, spektakel en humor. Van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015 vindt alweer de vijfde editie van Wintercircus Utrecht plaats. Vorig jaar was dit evenement met duizenden bezoekers een groot succes. Ook nu zijn weer uit alle delen van de wereld circusacts geboekt die voor een onvergetelijke middag zorgen. Vergeet uw zorgen, open uw hart en geniet met de hele familie van onze nieuwe voorstelling!

________________________________________________________

Het LEUK Leven Event, Winter Editie’ Aalsmeer 23 november 2014

Op een bekende plek in Nederland, ‘ Studio’s in Aalsmeer’, zal ‘Het LEUK Leven Event, Winter Editie’ worden gehouden. Nog steeds verspreidden zich vanuit deze locatie veel Nederlandse creativiteit. Kortom staan de Studio’s bekend om haar bruisende karakter en de vele evenementen en feesten die daar worden gehouden.

Het LEUK Leven event is niet alleen leuk, maar staat ook voor sfeer en ontspanning. Met de gezellige stands op het LEUK Leven Event hebben we alles wat nodig is om er een gezellige dag van te maken. Een leuke mix met o.a. fashion, sieraden, beauty, lifestyle, outdoor, woonaccessoires, workshops en proeverijen. Wij zoeken gedreven ondernemers die zich niet alleen willen presenteren door bijvoorbeeld verkoop van producten, maar ook door proeverijen, workshops, spellen, consulten, presentaties, entertainment en demonstraties.
Kom op 23 november 2014 tussen 12:00 en 20:00 uur naar het LEUKSTE Evenement van Nederland.
____________________________________________________

"De Kooi" Familie Evenement Bunschoten 3 december 2014

Woensdag 3 december van 16:00 tot 21:00 uur "De Kooi" Familie Evenement, Zevenhuizerstraat 1 te Bunschoten-Spakenburg.
Leuk evenement voor jong en oud, leuke kleding, accessoires, woonartikelen, sinterklaas en kerstspullen, cupcakes versieren en fotografie.
Kindervermaak en springkussen.

_____________________________________________________ 
 
Wintercircus Utrecht 20 december 2014 t/m 4 januari 2015

Wintercircus Utrecht verenigt het beste op circusgebied in één piste. In een prachtige tent met de allure van een theater ziet u een bonte stoet van acrobaten, clowns, dieren en andere artiesten in hoog tempo aan uw ogen voorbij trekken. De 2,5 uur durende show wordt bovendien ondersteund door de nieuwste special effects. Zoekt u het familie-uitje bij uitstek tijdens de feestelijke decembermaand? Verzeker uzelf dan nu van kaarten voor Wintercircus Utrecht!
De show is te zien in een tentencomplex op het parkeerterrein van de Jaarbeurs.

Piste vrij, wij wensen u veel plezier!
Kaartverkoop
Kaartverkoop start vanaf 1 september via www.wintercircusutrecht.nl. Hier is ook meer informatie over de prijzen en rangen te vinden.

_____________________________________________________ 

Crea Weekend Voorjaar Gorinchem 30 januari t/m 1 februari 2015

Dé beurs voor de creatieveling! 

Heeft of zoekt u een creatieve hobby? Dan is Crea Weekend de beurs voor u!

Tijdens Crea Weekend vindt u de nieuwste hobbymaterialen en kunt u terecht voor deskundig advies. Kom experimenteren door diverse workshops en demo’s te volgen. Maak met verschillende creatieve materialen uw eigen unieke creaties! Ook voor de kids zijn er leuke workshops te volgen!

Data

Vrijdag 30 januari t/m zondag 1 februari 2015. 

Openingstijden

Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur 

Entreeprijzen

Volwassenen                          € 8,-

65+                                      € 4,00

Kinderen 6 t/m 11 jaar            € 4,00

Kinderen onder 6 jaar             Gratis

Parkeren                                 Gratis


Koop online kaarten met korting! 

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/gorinchem 

____________________________________

Carnavalsoptocht Slagharen 14 februari 2015 Loop ook mee!

Vrijdag 13 februari 2015 begint het jaarlijkse carnavalsweekend weer in Slagharen (Turfgat). Zoals elk jaar wordt er door carnavalsvereniging ‘de Turftrappers’ uit Slagharen op zaterdagmiddag van dit weekend weer een grandioze optocht georganiseerd.

Hopelijk zijn er ook tijdens carnaval 2015 weer veel carnavalswagens en lopers in de Slagharense straten te bewonderen!

Alle wagens dienen zich vooraf op te geven. Iedereen die mee wil lopen dit jaar ook weer van harte welkom! Hiervoor is opgave vooraf niet nodig, maar dit kan net als andere jaren op de dag van de optocht.

De optocht word gehouden zaterdag 14 februari 2015 van 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur en start aan het Anton Geerdsplein te Slagharen.

Prijzen: Gratis voor bezoekers.

De optocht start aan het Anton Geerdesplein te Slagharen.

Meer informatie www.turfgat.nl

_____________________________________________ 

Familiedagen Hardenberg 25 t/m 27 februari 2015
Beleef het op de Familiedagen!


Familiedagen richt zich op gezinnen en senioren uit de gereformeerde gezindte en wil ieder familielid wat aanbieden. Familiedagen kenmerkt zich door de vriendelijke sfeer waarin grootouders, jongeren en kinderen een dagje uit zijn. Voor iedere doelgroep is Familiedagen een belevenis. Bij de entreeprijs zijn eten, drinken en parkeren inbegrepen. Naast losse entreekaarten is er een speciale familiekaart samengesteld voor gezinnen, om voor een aantrekkelijke all-in prijs het evenement te bezoeken.

Data
Woensdag 25 februari t/m vrijdag 27 februari 2015

Openingstijden
Woensdag 25 februari 13.00 - 21.00 uur
Donderdag 26 februari 13.00 - 21.00 uur
Vrijdag 27 februari 10.00 - 18.00 uur

Entreeprijzen
Kinderen t/m 5 jaar gratis
Kinderen 6 t/m 11 jaar € 7,50
65+ € 7,50
Kinderen 12 t/m 17 jaar € 10,-
Volwassenen € 12,50
Gezinskaart € 30,-
Parkeren gratis

Een gezinskaart is voor: vader en/of moeder en maximaal 3 kinderen t/m 17 jaar.
Voor andere combinaties zoals opa en oma of buren moet apart betaald worden!

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/hardenberg

_________________________________________

Kampeerbelevenis Bergeijk Heinenoord 7 en 8 maart 2015, Heerhugowaard 14 en 15 maart 2015

Zes jaar Kampeerbelevenis
Tijdens het seizoen 2014/2015 zal kampeerbelevenis weer voor het zesde jaar terugkomen met drie edities: in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland. De in totaal 22.000 bezoekers hebben tijdens het vorige seizoen weer bewezen dat de drie edities een succes waren. Voor dit seizoen wordt alles uit de kast gehaald om de evenementen een Belevenis te maken. Ieder evenement met haar eigen dynamiek. 

De aftrap

Ook dit seizoen begint bij Bax Totaalrecreatie in Bergeijk, Brabant van vrijdag 24 tot en met zondag 26 oktober 2014. De locatie zal weer een weekend lang in de sferen van kamperen en vakantie verkeren. Een beleving gaat het worden dankzij het brede aanbod van campings uit binnen- en buitenland, kampeerreizen, caravan- en camperdealers, daktenten, en aanbieders van elektronica, zoals stroomcontrollers, satelietapparatuur en allerlei gadgets die u op vakantie niet kunt missen. 

Laat je verassen

Naast veel informatie is er ook ruimte voor inspiratie, demonstraties en workshops. Voor de kinderen loopt er een animatieteam rond. Er worden interactieve en leerzame activiteiten en acties gehouden door de exposanten, en er vallen zelfs prijzen te winnen! Denk aan kortingen op seizoensplaatsen, gratis kamperen en nog veel meer. 

Daarna nog twee keer

Na Kampeerbelevenis Brabant in Bergeijk is het nog niet afgelopen. Op zaterdag 7 en zondag 8 maart 2015 zal Kampeerbelevenis bij Campolife in Heinenoord, ZuidHolland plaats vinden en op zaterdag 14 en 15 maart 2015 vindt Kampeerbelevenis bij de Caravanboulevard in Heerhugowaard, Noord-Holland plaats.

Kampeerbelevenis 2014/2015 is mogelijk door de intensieve samenwerking tussen de drie locaties en Bureau PEEN! | evenementen die bijblijven. 

Meer informatie over Kampeerbelevenis 2014/2015 is te vinden op www.kampeerbelevenis.nl. Ook is Kampeerbelevenis te volgen via de Facebookpagina @Kampeerbelevenis en Twitter @KBLtweets.

__________________________________

Crea Weekend Voorjaar Venray 27 t/m 29 maart 2015

Dé beurs voor de creatieveling! 

Heeft of zoekt u een creatieve hobby? Dan is Crea Weekend de beurs voor u!

Tijdens Crea Weekend vindt u de nieuwste hobbymaterialen en kunt u terecht voor deskundig advies. Kom experimenteren door diverse workshops en demo’s te volgen. Maak met verschillende creatieve materialen uw eigen unieke creaties! Ook voor de kids zijn er leuke workshops te volgen!

Data

Vrijdag 27 t/m zondag 29 maart 2015. 

Openingstijden

Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur 

Entreeprijzen

Volwassenen                          € 8,-

65+                                          € 4,00

Kinderen 6 t/m 11 jaar            € 4,00

Kinderen onder 6 jaar             Gratis

Parkeren                                 Gratis


Koop online kaarten met korting! 

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/venray

______________________________________________ 

Patchwork & Quiltdagen Rijswijk 10, 11 en 12 april 2015

Op 10, 11 en 12 april 2015 wordt voor de 12e maal de Patchwork & Quiltdagen georganiseerd door De Broodfabriek en Jobina de Boer. Op deze beurs worden prachtige quilts tentoongesteld die zijn gemaakt in verschillende stijlen en technieken.
Ook kunt u bij de verschillende winkels alles aanschaffen om zelf te quilten. Deze winkels uit binnen en buitenland bieden een breed scala aan stoffen, patronen, materialen en hulpmiddelen aan.

Openingstijden:
Vrijdag 10 april 10.00-17.00
Zaterdag 11 april 10.00-17.00
Zondag 12 april 10.00-17.00

Entreeprijzen
Volwassenen €8,-
Kinderen 6 t/m 12 jaar €3,-
Kinderen t/m 6 jaar gratis

Voor meer informatie kunt u kijken op www.patchworkenquilt.nl of www.facebook.com/patchworkquiltdagen

  Joomla 1.5 free themes, business web host.

Kies uw taal

English French German Japanese Spanish