Iets Anders...   1 April viering Brielle

Elk jaar, op 1 april, tooien de bewoners van Brielle (Den Briel) zich massaal in historische kledij en wordt het openlucht-theater om "de sleutel van de stad" opgevoerd voor een tienduizend-koppig publiek . viering van het feit dat op 1 april 1572, Den Briel bevrijd werd van de Spanjaarden door de Watergeuzen. 
Hiermee was Den Briel de eerste vrije stad der Nederlanden. www.1aprilvereniging.nl

__________________________________

Waar is dat feestje?! Eindhoven 5 en 6 april 2015

Hier is dat feestje! Leer, proef en ontdek in Eindhoven Museum hoe in het verleden het voorjaar werd gevierd. Zo hoor je de verhalen van een sjamaan uit de Steentijd, een druïde uit de Romeinse tijd, een monnik uit de Vikingtijd en het paasverhaal van een middeleeuwse priester. Uiteraard ga je op zoek naar paaseieren en is er van alles te doen, zoals het verzamelen en bereiden van je eigen eten, een kruidenrondleiding en het proeven van lekkere ‘lentehapjes’. Er is ook muziek en vermaak, want de lente is een feest!
Veel Christelijke feesten kennen hun oorsprong uit een ver verleden. Eten of juist het gebrek eraan was vaak aanleiding voor een feest. Pasen is zo’n feest. Met de komst van de lente, was er na een lange winter niet alleen meer zonlicht, maar ook weer meer eten.

Datum: 5 en 6 april (Pasen)
Tijd: 11.00-17.00 uur
Entree: € 8,50 p.p.
www.eindhovenmuseum.nl

_____________________________

Go Short Nijmegen 8 t/m 12 april 2015

Go Short is hét kortefilmfestival van Nederland.
In vijf festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond, en worden de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt Go Short ook diverse focusprogramma's, workshops, lezingen en party's. www.goshort.nl

___________________________________________

Patchwork & Quiltdagen Rijswijk 10, 11 en 12 april 2015

Op 10, 11 en 12 april 2015 wordt voor de 12e maal de Patchwork & Quiltdagen georganiseerd door De Broodfabriek en Jobina de Boer. Op deze beurs worden prachtige quilts tentoongesteld die zijn gemaakt in verschillende stijlen en technieken.
Ook kunt u bij de verschillende winkels alles aanschaffen om zelf te quilten. Deze winkels uit binnen en buitenland bieden een breed scala aan stoffen, patronen, materialen en hulpmiddelen aan.

Openingstijden:
Vrijdag 10 april 10.00-17.00
Zaterdag 11 april 10.00-17.00
Zondag 12 april 10.00-17.00

Entreeprijzen
Volwassenen €8,-
Kinderen 6 t/m 12 jaar €3,-
Kinderen t/m 6 jaar gratis

Voor meer informatie kunt u kijken op www.patchworkenquilt.nl of www.facebook.com/patchworkquiltdagen

____________________________________

Crea Weekend Rijswijk 10, 11 en 12 april 2015

Kom op 10, 11 & 12 april 2015 naar de nieuwe editie van Crea Weekend in De Broodfabriek te Rijswijk. De beurshal is gevuld met hobby’s zoals scrapbooken, decopatch, kaarten maken, sieraden en handwerken. Ook zelfgemaakte producten van hobbyisten, decoraties voor in huis en doe-het-zelfpakketjes zijn hier te vinden. 

Adres:

De Broodfabriek

Volmerlaan 12

2288 GD Rijswijk 

Openingstijden:

Alle dagen van 10.00uur tot 17uur 

Kijk voor meer informatie op; www.creaweekend.nl

_____________________________

MEGA AUTO SHOW Friesland Leeuwarden 15 t/m 19 april en 23 september t/m 27 september 2015 WTC Expo  

Woensdag 15 april tot en met zondag 19 april 2015 en woensdag 23 september tot en met 27 september 2015
in het WTC EXPO in Leeuwarden

Auto’s, Caravans en Campers De grootste Autoshow van het noorden.

Vanuit Leeuwarden geven 21 AUTO-, CARAVAN- en CAMPERBEDRIJVEN acte de présence. In totaal worden meer dan 750 auto’s , caravans en campers aangeboden. Het betreft een met zorg geselecteerd aanbod met diverse modellen van de bekende merken in uiteenlopende , aantrekkelijke prijscategorieen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop! Niemand zal met gemengde gevoelens een koopcontract ondertekenen of achteraf spijt krijgen. Heeft u een mooie auto – caravan of camper gezien? Bevalt de kleur? Is het motorisch vermogen en energie zuinigheid naar wens? Gefeliciteerd! Het is voor iedere koper mogelijk een persoonlijk financieel advies op maat te krijgen, dat kan à la minute. Bijbehorende verzekeringen maken onderdeel uit van dit op maat toegesneden advies.

Heeft u genoeg rondgekeken? Bent u tevreden met de ‘nieuwe’ wagen? Tijd voor een bezoek aan de horecagelegenheid Hier kan een ieder even bijkomen onder het genot van een kop koffie, desgewenst is het mogelijk een heerlijk vers broodje te nuttigen.

Beleef de MEGA AUTO SHOW Friesland van 15 t/m 19 april en 23 t/m 27 september in Leeuwarden !

www.occasionshowinhetnoorden.nl

__________________________

Zomervrouwen 2015 Venray 17, 18 en 19 april 2015

Hét evenement voor de vrouw van nu!
Bezoekadres: Evenementenhal Venray, De Voorde 30, 5807 EZ Venray (Oostrum)


Tijdens Zomervrouwen kan je algemene informatie en deskundig advies inwinnen, nieuwe ideeën en trends opdoen voor de zomer, producten uitproberen en aanschaffen of gewoon een gezellig dagje uit beleven met vriendinnen, moeder, dochter, etc.

Naast een veelzijdige beurs is er ook dit jaar weer een divers programma bestaande uit modeshows, demonstraties en optredens. En vergeet natuurlijk niet langs te gaan bij de beursfotograaf om hét gezicht van Zomervrouwen 2016 te worden!
NIEUW! Dit jaar ontvangt elke bezoekster een echte Zomervrouwen Goodiebag!

U treft hier onder andere:
•Wellness
•Kappersbranche
•Huidverzorging
•Manicure & Pedicure
•Cosmetica
•Afslanken
•Mode
•Sieraden & Accessoires
•Home & Living
•Dans & Sport
•Ontspanning & vrijetijdsbesteding
•Eten en Drinken
•Overige vrouw gerelateerde producten en/of diensten

Data
Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 april 2015

Openingstijden

Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur 

Entreeprijzen

Volwassenen                                     € 7.50

65+                                                  € 4.50

Kinderen 6 t/m 11 jaar                  € 4.50

Kinderen onder de 6 jaar               gratis

Parkeren                                             gratis 

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/zomervrouwen 

________________________________________

Art & Antiques Fair Rosmalen 19 t/m 27 april 2015

Autotron Rosmalen wordt tijdens de Art & Antiques Fair ‘s-Hertogenbosch van 19 tot en met 27 april 2015 omgetoverd tot een waar kunstmuseum. Vele nationale en internationale deelnemers presenteren hun collectie.

Van antieke tot moderne kunst
De Art & Antiques Fair ‘s-Hertogenbosch biedt je kunst van A tot Z: hedendaagse kunst, moderne kunst, antiek en/of design. Jouw bezoek aan dit evenement wordt een bijzondere wandeling langs meubels, schilderijen en gebruiksvoorwerpen van deze tijd, maar ook uit de oudheid.

Gevarieerd aanbod van hoge kwaliteit
Art & Antiques Fair ‘s-Hertogenbosch kent een enorme verscheidenheid aan collecties: van unieke kunstwerken van twee eeuwen vóór Christus tot en met objecten uit de 21e eeuw. Het aandeel hedendaagse kunst is toegenomen en de belangstelling voor Aziatische kunst groeit. Ook door het toenemende aantal buitenlandse deelnemers wordt het aanbod gevarieerder.

Meer dan veertig jaar Kunst- en Antiekbeurs
Art & Antiques Fair ‘s-Hertogenbosch is in veertig jaar uitgegroeid tot een groots evenement. Als kleine kunst- en antiekbeurs begon het in 1967 met zes antiquairs op het sfeervolle kasteel Bouvigne bij Breda. Nu is het gegroeid tot een groot evenement in ’s-Hertogenbosch met zo'n 25.000 bezoekers. www.afsh.nl

________________________________

Bloemencorso Bollenstreek 22 april tot en met 26 april 2015 thema "200 jaar Koninkrijk".


Van 22 april 2015 tot en met 26 april 2015 bruist het in de Bollenstreek. Die week worden de praalwagens van 22 april tot en met 24 april gestoken in de Klinkenberghal in Sassenheim.

Vrijdagavond rijdt het verlichte Bloemencorso door Noordwijkerhout.

Op zaterdag 25 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden.

 Het corso komt 's avonds rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen. Zondag 26 april staan de praalwagens op de Grote Markt in Haarlem opgesteld.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Het corsothema is in 2015 “200 jaar Koninkrijk”.

De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers. www.bloemencorso-bollenstreek.nl

________________________________

De Mooiste File van Nederland op de Noordwijkse boulevard
25 en 26 april 2015

In het corsoweekend staat op zaterdag 25 april en zondag 26 april ‘De Mooiste File van Nederland’ opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Een file van uitbundig versierde oldtimers, bloemenpraalwagens en luxe auto’s die een dag eerder deel uitmaakten van het Bloemencorso. Gratis entree: www.bloemenzee.eu

_____________________________

EK palingroken Eemdijk 2 mei 2015

Zaterdag 2 mei wordt het EK palingroken georganiseerd. aanvang wedstrijd is 12:00 en rond 19:00 zal de prijsuitreiking zijn in de feesttent
Er is verse gerookte paling te koop en tijdens de wedstrijd zal er live muziek aanwezig zijn.
Waar: Eemdijk de Loswal
Wanneer: Zaterdag 2 mei 2015
Hoe laat: Start wedstrijd 12:00 uur prijs uitreiking 19:00 uur.

_____________________

Middelburg Boekenstad 3 mei 2015

17e editie van groots boekengebeuren
MIDDELBURG BOEKENSTAD EVENEMENT MET ALLURE

Op 3 mei is de Markt in Middelburg weer het toneel voor MIDDELBURGBOEKENSTAD, verreweg de grootste en leukste boekenmarkt van ZW-Nederland. Van heinde en verre komen boekhandelaren naar de Zeeuwse hoofdstad om in plm. 135 kramen hun boeken aan de man te brengen.

Onder de standhouders zijn ook dit jaar weer een groot aantal gespecialiseerde antiquariaten, met als hoofdassortiment een specialisme als literatuur, esoterie, kinderboeken, Zeeuwse boeken en kaarten. Daarnaast zal ook een aantal particulieren een kraam vullen met vaak onverwacht en daarmee verrassende aanbod.

MIDDELBURGBOEKENSTAD is in 1999 op zeer bescheiden schaal van start gegaan, en dat ook nog onder barre weersomstandigheden. Nog geen dertig schamele kraampjes., verstopt achter plastic en met in de hevige wind wapperende zeilen, dat was het beeld van de eerste markt. Als snel kwam de groei erin en werd de markt in zijn geheel gesitueerd op de Markt, waarna de groei er al snel in kwam. Door adequaat in te spelen op vragen van standhouders en publiek werd MIDDELBURGBOEKENSTAD bovendien snel een vaste waarde in het Middelburgse evenementen-programma.

In Nederland behoort MIDDELBURGBOEKENSTAD inmiddels tot de grote boekenmarkten. Dat betekent ook dat zodoende publiek uit heel Nederland naar Middelburg komt voor een dagje boeken zoeken. Want door het grote en zeer diverse aanbod biedt MIDDELBURGBOEKENSTAD voor iedere bezoeker wel iets van de gading.

De muziek tijdens MIDDELBURGBOEKENSTAD wordt verzorgd door de eigen gelegenheidsformatie, de BOOKTOWN JAZZBAND.

MIDDELBURGBOEKENSTAD is een activiteit die is gekoppeld aan de Kunst- en Cultuurroute en maakt daarvan nog steeds deel uit. De activiteit duurt de hele dag (10-17 uur).

NOG BEPERKT STANDRUIMTE BESCHIKBAAR

________________________________________

Aspergefestival Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem 3 mei 2015

Op zondag 3 mei staat Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem (nabij Heino en Zwolle) in het teken van culinair genieten. Na eerdere succesvolle edities wordt het Aspergefestival, voormalig Aspergemanifestatie, opnieuw aan u gepresenteerd.
Voor een culinair dagje uit bent u tussen 11.00 en 18.00 uur van harte welkom op deze prachtige locatie. Op zondag 3 mei staat bij Havezathe Den Alerdinck culinair genieten centraal. Diverse restaurateurs zullen tongstrelende lekkernijen voor u bereiden. Tevens zullen er standhouders aanwezig zijn waar u mooie, fijne en lekkere producten op culinair gebied kunt aanschaffen: u mag bij dit aanbod heel breed denken.
De prijs voor volwassenen bedraagt €5,00 per persoon, inclusief een kopje koffie/thee en amuse. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
Er zal een pinautomaat aanwezig zijn. Bovendien kunt u hier geld pinnen voor aankopen tijdens de fair.

Voor meer informatie: www.asperge-festival.nl

_____________________________

Hanzedagen Harderwijk 14, 15 en 16 mei 2015

Op verschillende locaties in de mooie binnenstad van Harderwijk zijn activiteiten waarmee deze bruisende Hanzestad laat zien wat het in huis heeft.
Festival de Nieuwe Hanze is een feest rond heden en Hanzeverleden met activiteiten voor alle leeftijden.
Tijdens deze dagen wordt Harderwijk opgevuld met een 3 daagse braderie aan de Havendijk
Ook de ‘Historische Hoek' met de Molen en Veluvia is reuze gezellig.
Er zijn demonstraties manden maken, smeden en regelmatig laat een valkenier zijn vogels vliegen.
De molen is geopend.
Wie meer wil weten over de mooie stad en haar (Hanze)verleden kan gratis deelnemen aan een stadswandeling.
Op zaterdag wordt in het Hortuspark, onder creatieve leiding van Cultuurkust, een Kunstenaarsdorp opgebouwd.
Kunstenaars exposeren hun werk en handel.
Daarnaast is er op het Hanzepodium veel muziek.
3 dagen volop activiteiten tijdens deze Hanzedagen. 

_____________________________

Cultifest Jaarbeurs Utrecht 14 t/m 17 mei 2015

Cultifest is een cultuurfestival voor jong en oud met o.a. beurzen, grand bazaar, concerten, dansvoorstellingen, zangwedstrijden, activiteiten voor kinderen, lezingen, conferenties en diverse workshops.
Bezoekers kunnen tijdens Cultifest verschillende rijke culturen ontdekken en genieten van optredens en lekkere hapjes.
Cultifest 2015 is de 3e editie van Cultifest, na geslaagde festivals in 2013 en 2014.
Tijdens het vierdaagse Cultifest 2015 zal opnieuw een brug worden gelegd tussen de verschillende culturen in Nederland.

Meer informatie over toegang vindt u op de website.
Website: www.cultifest.nl

_______________________________

Militracks Overloon 16 en 17 mei 2015

Militracks is een evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de militaire techniek van de Tweede Wereldoorlog. Op Militracks staan twee dagen lang (09.00-17.00 uur) vooral Duitse Sd.Kfz. voertuigen centraal. Er zijn tijdens dit bijzondere weekend zowel motoren, transportvoertuigen, commandowagens als halfrupsen en tanks te zien. Sterker nog, ze staan er niet alleen maar rijden ook nog rond op het speciale parcours dat door rond het oorlogsmuseum loopt. En u kunt meerijden! Een uniek gebeuren! www.militracks.nl

___________________________________

Libelle Zomerweek Almere 18 t/m 24 mei 2015

Libelle Zomerweek 2015 brengen we in gedachten door in Andalusië, Zuid-Spanje. Voeten in het zand, aan lange houten tafels genietend van schalen vol olijven, ham, chorizo en paella. Ondertussen klinkt er Spaanse gitaarmuziek op de achtergrond en borrelt de inspiratie rond: stijlvolle vrouwelijke mode met prachtige borduursels, lange sluike rokken en kanten waaiers. Het Fiesta del Sol kan ons niet lang genoeg duren.
In de week van 18 t/m 24 mei wordt het Libelle Zomerweekterrein ondergedompeld in een warm Spaans bad.
www.libellezomerweek.nl  IJsselmeerdijk 1 Almere.

_________________________________

Feestweekend Ollend Dreijt Dur in Olland, (Sint-Oedenrode) 29, 30 en 31 mei

Op 29-30-31 mei 2015 organiseren we weer ons feestweekend Ollend Dreijt Dur in Olland, gemeente Sint-Oedenrode.

Op zondag 31 mei hebben we elk jaar een leuk programma voor jong en oud. Ook dit jaar hebben we weer een vol programma, waaronder een gezellige markt.

________________________

Lookin’Good Event Rijen 31 mei 2015

Tijdens het Lookin’Good Event zullen er maar liefst meer dan 50 verschillende bedrijven uit verschillende branches aanwezig zijn om jou als bezoeker kennis te laten maken met nieuwe ideeën, trends, producten en behandelingen op het gebied van Fashion & Beauty, Lifestyle & Living en Wellness & Sports. Doordat de beleving van de hedendaagse man èn vrouw deze dag centraal staat is het Lookin'Good Event toegankelijk voor iedereen. Neem je partner, (sport)vriendin, moeder of wie dan ook mee en laat je informeren, inspireren & verwennen en shop till you drop. Verder zullen er op het gebied van sport diverse demonstraties worden gegeven. In een prachtige ambiance kun je, al luisterend naar de sounds & beats van de DJ, heerlijk relaxen onder het genot van een hapje & een drankje en tussendoor genieten van een spetterende modeshow van Fashion & Style by M. Of laat de Flairtenders een waanzinnig lekkere cocktail voor je maken op een wel heel bijzondere wijze.

Kortom; laat je inspireren.....proef, voel, shop & ervaar!

Mèt welkomstdrankje èn een verrassing voor hem & haar.

Zondag 31 mei 2015

12.00u - 19.00u

The Factory Sport and Fun, Ericssonstraat 2e, Rijen

____________________________

Endehoven Culinair Eindhoven 6 en 7 juni 2015

Dit weekend is voor de fijnproevers onder ons! Lekker eten is van alle tijden, alleen waren vroeger de smaken en ingrediënten verrassend anders dan tegenwoordig. Kom letterlijk de proef op de som nemen en ontdek dat onze voorouders naast goede smaak ook hele bijzondere, soms zelfs rare, tafelmanieren hadden!

Activiteiten
Er zijn diverse historische kookdemonstraties (waarbij je ook mag proeven), er is een workshop ‘tafelmanieren’ en een workshop ‘kruiden & planten’. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag. Zo ga je zelf worst maken en brood bakken!

Datum: 6 en 7 juni
Tijd: 11.00-17.00 uur
Entree: € 8,50 p.p.
www.eindhovenmuseum.nl

_______________________

Aaltjesdagen Harderwijk 12 en 13 juni 2015

Aaltjesdagen is een jaarlijks, meerdaags festival in Harderwijk, dat sinds 1983 iedere tweede zaterdag van juni plaatsvindt. Het festival met muziek, cultuur en braderie staat bol van de gezelligheid voor iedere leeftijd en trekt jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers. Aaltjesdagen is het langstlopende jaarlijks terugkerende festival van de Veluwe.
Dit jaar wordt voor het eerst samengewerkt met de Visserijdagen die hun programma onderdeel gemaakt hebben van de Aaltjesdagen.
Hierdoor komt er meer aandacht voor het beeldbepalende visserijverleden van Harderwijk.
Er is van alles te beleven op meerdere locaties tegelijk.
Met op vrijdag overdag de botterwedstrijden op vrijdagavond de start van het Aaltjesdagen live muziekfestival.
Op zaterdag vind je de hele dag de meest uiteen lopende activiteiten, verspreid over heel Harderwijk.
Een feest van herkenning, maar ook zeker met de nodige verrassingen.
Er zijn een aantal vaste locaties waar de verschillende onderdelen van de Aaltjesdagen plaatsvinden,
Naast de Stille Wei waar het Aaltjesdagen Dive muziekfestival wordt gehouden heb je het Kerkplein, waar de ‘boeldag’ gehouden wordt.
Het Strandeiland met watersportactiviteiten, zoals waterskiën, activiteiten voor de kinderen.
Daarnaast kun je terecht bij de jaarlijkse Braderie op de Boulevard, waar even verderop ook om de Dutch Street Cup gestreden zal worden.
Maatschappelijke organisaties en de Veluwegames ontfermen zich over de verschillende straatvoetbalteams, waardoor de sociaal kwetsbare mensen in onze samenleving ook mee kunnen genieten.
Op de Vischmarkt vind je het goede doelen plein en een Brocante markt. In de haven varen botters in en uit, en zijn de oude ambachten te bewonderen.
Op de Smeepoortenbrink is een wijnproeverij ingepland en diverse kunstenaars en dichters vertonen hun kunsten in het Stadmuseum. Op het Marktplein worden de terrasbezoekers getrakteerd op muziek.
Door de stad zullen meerdere shanty koren hun zeemansliederen ten gehoor brengen.

____________________________________

Aardbeienfeesten Zundert 13 en 14 juni 2015

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 vinden in het Brabantse Zundert weer de jaarlijkse Aardbeienfeesten plaats.
Naast een druk bezochte braderie, de presentatie van de maquettes van het Bloemencorso en diverse muzikale optredens kan het publiek ook dit jaar weer heerlijk genieten van de gezellige terrassen en natuurlijk de kermis.

Toegang is gratis!

Openingstijden:
Zaterdag 11.00 - 18.00 uur
Zondag 10.00 - 18.00 uur

Locatie: Centrum Zundert, o.a. Molenstraat en Markt

__________________________

Erotiek in de middeleeuwen (18+) Eindhoven 22 augustus 2015

Ontdek op deze zwoele zomeravond alles over de vreemde gebruiken en gewoonten rondom erotiek in de middeleeuwen. Erotiek is van alle tijden, al gaven ze er in de middeleeuwen wel een expliciete vorm aan. Niks was te gek en schaamte kende men in de middeleeuwen niet. De liefde was iets om te vieren!

Activiteiten
Maak condooms van varkensdarmen, laat de liefdesdokter je lot in de liefde bepalen, neem danslessen op de muziek van Datura of geniet van een spannend hapje. Ook is er een rariteitenkabinet en worden er erotische vertellingen gedaan door theatergroep MEST. Mocht het allemaal uit de hand lopen, dan kun je altijd nog een aflaat kopen.

Datum: 22 augustus
Tijd: Nog niet bekend
Entree: € 8,50 p.p.
www.eindhovenmuseum.nl

______________________

Park Historia Eindhoven 22 en 23 augustus 2015

In de middeleeuwen was de kermis een belangrijk feest. In eerste instantie vanwege de kerke-mis (waar het woord kermis van is afgeleid), maar later vooral vanwege de spanning en sensatie om alles wat er rondom de kerke-mis te doen was. In Eindhoven Museum komt deze middeleeuwse kermis tot leven! Er zijn handelaren met mooie handelswaar, vreemde artiesten met bijzondere optredens, verhalenvertellers die je de dagelijkse ellende voor een ogenblik doen vergeten, muzikanten met muziek waarop gedanst kan worden én natuurlijk is er lekker eten en drinken. De kermis trekt ook wat minder frisse figuren aan, zoals buidelsnijders, kwakzalvers en andere oplichters. Je bent dus gewaarschuwd!

Datum: 22 en 23 augustus
Tijd: 11.00-17.00 uur
Entree: € 8,50 p.p.
www.eindhovenmuseum.nl

_____________________

Beleefdagen: toverkollen en heksenketels Eindhoven, herfstvakantie 24 oktober t/m 1 november 2015

Tijdens deze beleefdagen kun je allerlei spannende heksenactiviteiten doen; voorspel je toekomst met runentekens, maak een geluksamulet en spring over vuur. Natuurlijk moet je aan het eind gewogen worden op de heksenwaag, want wat als je te licht bent…?

Om heksen te ontmaskeren werden er in de middeleeuwen heksenjachten gehouden. Heksen zouden onder meer ziektes veroorzaken en een verbond hebben gesloten met de duivel. Maar ook ‘gewone’ mensen hadden allerlei spreuken en middeltjes om niet ziek te worden en om ongeluk af te weren.

Datum: 24 oktober t/m 1 november (herfstvakantie)
Tijd: 11.00-17.00 uur
Entree: € 8,50 p.p.
www.eindhovenmuseum.nl

  Joomla 1.5 free themes, business web host.

Kies uw taal

English French German Japanese Spanish