Iets Anders...   

Zandsculpturen Festijn Garderen 

Bezoek het Veluws zandsculpturen festijn te Garderen. Het thema voor dit jaar is “Grootmoederstijd” en in het overdekte deel “Kinderboeken” met daarbij weer een puzzel.
Ook zal er aandacht zijn voor 125 jaar Van Gogh.

Het festijn staat garant voor een uniek en attractief uitje voor het hele gezin. De zandkunstwerken en de ambiance er omheen zijn een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen en zetten de Veluwe nog meer op de kaart. Het festijn is een eyecatcher van formaat.

Het festijn is in 2015 geopend vanaf 17 april t/m 31 oktober (niet op zondag).

‘t Veluws Zandsculpturenfestijn
Oude Barnevelderweg 5
3886 PT Garderen

Voor alle overige informatie kijkt u op www.zandsculpturen.nl

__________________________ 

Amsterdam Kookt 30 juli t/m 2 augustus 2015

Amsterdam is deze zomer een nieuw foodfestival rijker. Van donderdag 30 juli t/m zondag 2 augustus vindt op de NDSM-werf de 1e editie van Amsterdam Kookt plaats. Vier dagen lang kunnen mensen culinair en cultureel genieten op deze prachtige plek aan ’t IJ, waar de zon pas laat in de avond ondergaat.
En dat zonder toegangskaart, want het festival is gratis te bezoeken.

De ingrediënten van Amsterdam Kookt zijn de meest exclusieve Foodtrucks, waanzinnige optredens van bekende artiesten als Kris Berry en Handsome Poets, gecombineerd met kookworkshops en demonstraties van topchefs en foodfanaten. Dit uiteraard onder het genot van een goed glas wijn of een heerlijk koud biertje. Een must voor iedereen die van het bourgondische leven houdt! www.amsterdamkookt.nl

__________________________

VAREND CORSO WESTLAND 31 juli, 1 en 2 augustus

Op vrijdag 31 juli, zaterdag 1 en zondag 2 augustus barst in het Westland voor de 18e keer een feestelijk spektakel op het water los: het Varend Corso Westland. Het corso vaart in dit jaar onder het thema  ‘Pluk de Dag’, een thema waar de deelnemers al hun vindingrijkheid en originaliteit in kwijt kunnen. Jaarlijks genieten ruim een half miljoen mensen van dit gratis driedaagse spektakel!

Een bonte stoet historische schouten, volledig versierd met bloemen, planten, groente en fruit, varen tijdens het eerste weekend van augustus door de Zuid-Hollandse wateren. Begeleid door vrolijke muziekgroepen trekt het corso door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag wordt. Het belooft, evenals voorgaande jaren, weer een prachtig schouwspel te worden van een bonte stoet van 45 versierde schuiten en sloepen die de 80 kilometer lange tocht over de Westlandse wateren afleggen. De 12 boten van het Kindercorso varen ook dit jaar weer voor de gebruikelijke stoet uit.

Feest op het water én de wal
Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.
Pluk de Dag
Het jubileumthema ‘Pluk de Dag’ staat garant voor een schitterende stoet van verrassende en spraakmakende product-arrangementen. Het corso is dit jaar zeer origineel uitgewerkt met vernieuwende elementen, veel muziek en prachtige figuratie. De planten, bloemen en groenten zijn gearrangeerd in titels die de deelnemers zelf hebben uitgekozen. Zo vaart er een schuit mee die Nationale Pannenkoekendag uitbeeldt en een boot die Valentijnsdag symboliseert. Maar ook Nationale Secretaressedag of Dierendag kunnen zomaar aan uw ogen voorbijtrekken.

Alle informatie over de route, zoals locaties en doorkomsttijden, zijn terug te vinden op www.varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen. Volg het nieuws ook via @VarendCorso

____________________________

Festival der zoete verleidingen Sleen 6 t/m 8 augustus 2015

Lekkerbekken, kookgekken, taartenbakkers, smulpapen, jammakers, fruittelers opgelet! Zet donderdag 6 tot en met zaterdag 8 augustus 2015 in je agenda want dan vindt het Festival der Zoete Verleidingen plaats. Alles draait om ZOET: meer dan 60 zorgvuldig geselecteerde stands bieden de allerlekkerste taarten, bakbenodigdheden, prachtige serviezen, tafellinnen, kookboeken, vers fruit, meel van de molen, ambachtelijk gemaakte jams, honingdelicatessen, bijzondere koffie- en theesoorten, eetbare bloemen en bijzondere drankjes. Maar ook tal van demonstraties, workshops en optredens. De hele entourage, de tafels met lekkernijen, alle activiteiten… daar bak je een heerlijk dagje uit van. www.festivalzoet.nl

__________________________

Erotiek in de middeleeuwen (18+) Eindhoven 22 augustus 2015

Ontdek op deze zwoele zomeravond alles over de vreemde gebruiken en gewoonten rondom erotiek in de middeleeuwen. Erotiek is van alle tijden, al gaven ze er in de middeleeuwen wel een expliciete vorm aan. Niks was te gek en schaamte kende men in de middeleeuwen niet. De liefde was iets om te vieren!

Activiteiten
Maak condooms van varkensdarmen, laat de liefdesdokter je lot in de liefde bepalen, neem danslessen op de muziek van Datura of geniet van een spannend hapje. Ook is er een rariteitenkabinet en worden er erotische vertellingen gedaan door theatergroep MEST. Mocht het allemaal uit de hand lopen, dan kun je altijd nog een aflaat kopen.

Datum: 22 augustus
Tijd: Nog niet bekend
Entree: € 8,50 p.p.
www.eindhovenmuseum.nl

______________________

Park Historia Eindhoven 22 en 23 augustus 2015

In de middeleeuwen was de kermis een belangrijk feest. In eerste instantie vanwege de kerke-mis (waar het woord kermis van is afgeleid), maar later vooral vanwege de spanning en sensatie om alles wat er rondom de kerke-mis te doen was. In Eindhoven Museum komt deze middeleeuwse kermis tot leven! Er zijn handelaren met mooie handelswaar, vreemde artiesten met bijzondere optredens, verhalenvertellers die je de dagelijkse ellende voor een ogenblik doen vergeten, muzikanten met muziek waarop gedanst kan worden én natuurlijk is er lekker eten en drinken. De kermis trekt ook wat minder frisse figuren aan, zoals buidelsnijders, kwakzalvers en andere oplichters. Je bent dus gewaarschuwd!

Datum: 22 en 23 augustus
Tijd: 11.00-17.00 uur
Entree: € 8,50 p.p.
www.eindhovenmuseum.nl

_____________________

Crea Weekend Rijswijk 11, 12 en 13 september 2015

Kom op 11, 12 & 13 september 2015 naar de nieuwe editie van Crea Weekend. De beurshal is gevuld met hobby’s zoals scrapbooken, decopatch, kaarten maken, sieraden en handwerken. Ook zelfgemaakte producten van hobbyisten, decoraties voor in huis en doe-het-zelfpakketjes zijn hier te vinden!!

De beurs in de Broodfafbriek is geopend van 10.00uur tot 17.00uur

Entreeprijs:
Volwassenen: 8euro
Kinderen: 3 euro
Kinderen t/m 6 jaar gratis

www.creaweekend.nl
www.facebook.com/creatievebeurzen
twitter @CreaWeekend

__________________

”Heesch-Presenteert” Heesch 13 september 2015

Zondag 13 September 2015 zal het dorp Heesch voor de 5e keer weer in het teken staan van het spektakel ”Heesch-Presenteert”. Aanvang: 11:00 uur.
Een evenement vol vertier voor klein en groot: Braderie, een hapje & drankje, kinderattracties, live-muziek, winkels geopend, maar ook bedrijven, (sport)verenigingen en stichtingen die zich volop zullen laten zien tijdens “Heesch-Presenteert”.
Kortom, een evenement dat u niet mag missen.

___________________________

Nederlands Film Festival Utrecht 23 september t/m 2 oktober 2015

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. Films van kort tot lang, van arthouse tot mainstream, van analoog tot digitaal. Speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s én evenementen voor jong en oud.
Zowel de Nederlandse filmprofessionals als een groot landelijk publiek bezoeken het festival voor het uiteenlopende programma. De talkshows, workshops, debatten, filmfeesten en natuurlijk de filmvertoningen staan garant voor een bruisend, informatief, inspirerend en creatief festival. Terugkerend hoogtepunt van het NFF is de competitie om de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, de Gouden Kalveren. www.filmfestival.nl

____________________________

MEGA AUTO SHOW Friesland Leeuwarden 23 september t/m 27 september 2015 WTC Expo  

Woensdag 15 april tot en met zondag 19 april 2015 en woensdag 23 september tot en met 27 september 2015
in het WTC EXPO in Leeuwarden

Auto’s, Caravans en Campers De grootste Autoshow van het noorden.

Vanuit Leeuwarden geven 21 AUTO-, CARAVAN- en CAMPERBEDRIJVEN acte de présence. In totaal worden meer dan 750 auto’s , caravans en campers aangeboden. Het betreft een met zorg geselecteerd aanbod met diverse modellen van de bekende merken in uiteenlopende , aantrekkelijke prijscategorieen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop! Niemand zal met gemengde gevoelens een koopcontract ondertekenen of achteraf spijt krijgen. Heeft u een mooie auto – caravan of camper gezien? Bevalt de kleur? Is het motorisch vermogen en energie zuinigheid naar wens? Gefeliciteerd! Het is voor iedere koper mogelijk een persoonlijk financieel advies op maat te krijgen, dat kan à la minute. Bijbehorende verzekeringen maken onderdeel uit van dit op maat toegesneden advies.

Heeft u genoeg rondgekeken? Bent u tevreden met de ‘nieuwe’ wagen? Tijd voor een bezoek aan de horecagelegenheid Hier kan een ieder even bijkomen onder het genot van een kop koffie, desgewenst is het mogelijk een heerlijk vers broodje te nuttigen.

Beleef de MEGA AUTO SHOW Friesland van 15 t/m 19 april en 23 t/m 27 september in Leeuwarden !

www.occasionshowinhetnoorden.nl

________________________

Crea weekend najaar Hardenberg 2015 25, 26 en 27 september

Dé beurs voor de creatieveling!
Bezoekadres: Evenementenhal Hardenberg

Ben je al creatief? Of wil je jouw creatieve hobby ontdekken? Kom dan inspiratie op doen tijdens de Creatieve beurs: Crea Weekend Najaar!
Je kunt tijdens het Crea Weekend terecht om gezellig te shoppen op creatief hobby gebied, inspiratie op te doen, advies te vragen bij de vele exposanten/deskundigen en
om gezellig aan te schuiven bij de vele en diverse workshops voor zowel volwassenen als voor kinderen!

Data
Vrijdag 25 t/m zondag 27 september 2015.

Openingstijden
Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Entreeprijzen
Volwassenen € 8,- (koop online deze kaart met € 1,- korting)
65+ € 4,-
Kinderen 6 t/m 11 jaar € 4,-
Kinderen t/m 5 jaar gratis
Parkeren gratis

Met uw toegangskaart kunt u tevens de beurs van Zwanger tot Dreumes bezoeken welke in hetzelfde weekend plaats vindt.

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/crea-hb

______________________________________

KamaSutrA najaarseditie 2015 Utrecht 25 t/m 27 september 2015

Locatie: Jaarbeurs Hallencomplex  

Van Vrijdag 25 september 2015 t/m Zondag 27 september 2015

Locatie: Jaarbeurs Hallencomplex  

Dé grootste Erotische Lifestyle beurs van Nederland.


Informatie over kaartverkoop en toegangsprijzen: www.kamasutrabeurs.nl

___________________

Crea weekend najaar Venray 2015 16, 17 en 18 oktober 2015

Dé beurs voor de creatieveling!
Bezoekadres: Evenementenhal Venray

Ben je al creatief? Of wil je jouw creatieve hobby ontdekken? Kom dan inspiratie op doen tijdens de Creatieve beurs: Crea Weekend Najaar!
Je kunt tijdens het Crea Weekend terecht om gezellig te shoppen op creatief hobby gebied, inspiratie op te doen, advies te vragen bij de vele exposanten/deskundigen en
om gezellig aan te schuiven bij de vele en diverse workshops voor zowel volwassenen als voor kinderen!

Data
Vrijdag 16 t/m zondag 18 oktober 2015

Openingstijden
Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur

Entreeprijzen
Volwassenen € 8,-
65+ € 4,-
Kinderen 6 t/m 11 jaar € 4,-
Kinderen t/m 5 jaar gratis
Parkeren gratis

Met uw toegangskaart kunt u tevens de Herfst fair bezoeken welke in hetzelfde weekend plaats vindt.

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/crea-ve

______________________________

Crea weekend najaar Gorinchem 2015 23, 24 en 25 oktober 2015

Bezoekadres: Evenementenhal Gorinchem

Ben je al creatief? Of wil je jouw creatieve hobby ontdekken? Kom dan inspiratie op doen tijdens de Creatieve beurs: Crea Weekend Najaar!
Je kunt tijdens het Crea Weekend terecht om gezellig te shoppen op creatief hobby gebied, inspiratie op te doen, advies te vragen bij de vele exposanten/deskundigen en
om gezellig aan te schuiven bij de vele en diverse workshops voor zowel volwassenen als voor kinderen!

Data
Vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober 2015.

Openingstijden
Iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur

Entreeprijzen
Volwassenen € 8,- (koop online deze kaart met €1,- korting)
65+ € 4,-
Kinderen 6 t/m 11 jaar € 4,-
Kinderen t/m 5 jaar gratis
Parkeren gratis

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/crea-go

___________________

Beleefdagen: toverkollen en heksenketels Eindhoven, herfstvakantie 24 oktober t/m 1 november 2015

Tijdens deze beleefdagen kun je allerlei spannende heksenactiviteiten doen; voorspel je toekomst met runentekens, maak een geluksamulet en spring over vuur. Natuurlijk moet je aan het eind gewogen worden op de heksenwaag, want wat als je te licht bent…?

Om heksen te ontmaskeren werden er in de middeleeuwen heksenjachten gehouden. Heksen zouden onder meer ziektes veroorzaken en een verbond hebben gesloten met de duivel. Maar ook ‘gewone’ mensen hadden allerlei spreuken en middeltjes om niet ziek te worden en om ongeluk af te weren.

Datum: 24 oktober t/m 1 november (herfstvakantie)
Tijd: 11.00-17.00 uur
Entree: € 8,50 p.p.
www.eindhovenmuseum.nl

______________________

KreaDoe 2015 Utrecht Jaarbeurs 28 oktober t/m 1 november
Op KreaDoe draait alles om creatieve inspiratie voor jou. Hier vind je de laatste trends, technieken en mooiste materialen voor jouw creatieve passie. Doe nieuwe ideeën op, ga lekker shoppen, deel jouw enthousiasme om zelf dingen te maken met anderen en ga met plezier aan de slag in een van de talloze leuke workshops. Vijf dagen lang vind je er alle creatieve hobby's onder één dak.
Gun jezelf die momenten om met je passie bezig te zijn en ga na een dag KreaDoe naar huis met een tas én hoofd vol inspiratie. 
Ben jij graag creatief bezig, ben je een echte crafty girl of heb je gewoon behoefte aan een leuke nieuwe passie? Dan is KreaDoe voor jou! 
Kaartverkoop
Website : www.kreadoe.nl
______________________

Crea Weekend Rijswijk, de Kersteditie 20, 21 en 22 november 2015

Kom op 20, 21 & 22 november 2015 naar de kersteditie van het Crea Weekend. De beurshal is gevuld met hobby’s zoals scrapbooken, decopatch, kaarten maken, sieraden en handwerken. Ook zelfgemaakte producten van hobbyisten, decoraties voor in huis en doe-het-zelfpakketjes zijn hier te vinden en dit allemaal in de kerstsferen.

De beurs in de Broodfabriek is geopend van 10.00uur tot 17.00uur

Entreeprijs:
Volwassenen: 8euro
Kinderen: 3euro
Kinderen t/m 6 jaar: Gratis

www.creaweekend.nl
www.facebook.com/creatievebeurzen
twitter @CreaWeekend

_______________

PAN Amsterdam 21 t/m 29 november 2015

Eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design
21 nov t/m 29 nov 2015 RAI Amsterdam
Op PAN Amsterdam kunt u met vertrouwen kunst, antiek en design kopen.
Ruim 70 onafhankelijke keuringsexperts beoordelen de objecten voorafgaand aan de beurs op echtheid, kwaliteit en conditie. www.pan.nl

_________________

Serious Request het Glazen Huis Heerlen 18 t/m 24 december

Het Glazen Huis komt van 18 december tot en met 24 december voor het eerst naar Limburg. Dit zal plaatsvinden op het Pancratiusplein in Heerlen. Serious Request wil zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis.

______________

Patchwork & Quiltdagen Rijswijk 8, 9 & 10 april 2016

Op 8, 9 & 10 april 2016 wordt voor de 13e maal de Patchwork & Quiltdagen georganiseerd door De Broodfabriek in samenwerking met Jobina de Boer. Op deze beurs worden prachtige quilts tentoongesteld die zijn gemaakt in verschillende stijlen en technieken.
Ook kunt u bij de verschillende winkels alles aanschaffen om zelf te quilten. Deze winkels uit binnen en buitenland bieden een breed scala aan stoffen, patronen, materialen en hulpmiddelen aan.

Alle drie de dagen is de beurs geopend van 10:00 tot en met 17:00 uur.

Entreeprijzen:
Volwassenen: € 8,-
Kinderen 7 t/m 12 jaar: € 3,-
Kinderen t/m 6 jaar: gratis

Korting op de entreeprijs:
Via de website kan er een entreekaart gekocht worden met korting.

Kijk voor meer informatie op www.patchworkenquilt.nl en www.facebook.com/PatchworkQuiltdagen.

  Joomla 1.5 free themes, business web host.

Kies uw taal

English French German Japanese Spanish